Хапвайте повече диня-полезно е!

22
Добави коментар
theones
theones

Хапвайте повече диня-полезно е!

юли 16, 2014
Полезно

0

Лятото е прекрасен сезон! Едно от най-големите му преимущества е наличието на всякакви и различни, плодове и зеленчуци. За здраве, за поддържане на нормално тегло и стройна фигира, хапвайте повече плодове и зеленчуци.

Динята е перфектна в борбата с излишните килограми и регулиране на теглото. 100гр. от нея съдържат не повече от 35 калории. За сметка на това обаче, динята е изключително богата на витамини, минерали и много вода. Около 80 % от нейното съдържание е вода. Затова тя, хем утолява жаждата, хем зарежда организма ни с много полезни вещества. Витамините на които е богата динята са витамин С, А, В1 и др. Освен това, динята съдържа мед, калций, желязо, магнезий и др. Благодарение на богатия и полезен състав, динята е препоръчителна за прочистване на организма, при проблеми с бъбреците и жлъчката. Тя се спаря успешно в борбата с изчистване на шлаките от тялото. Има силно диуретично действие.

Важен елемент в състава на динята, това е желязото. Тя заема едно от първите места по съдържание на желязо. Ето защо, динята  се препоръчва при хора. страдащи от анемия.

Друг важен елемент в състава на динята, това е магнезият. Неговата липса в тялото, води до раздразнителност, чувство на безпокойство, нервност, спазми и др. Понеже магнезият се отделя при процеса на потене, а през лятото се потим доста често,  затова е важно да си го набавяме ежедневно. Затова хапвайте по-често диня, за да се справите със стреса и да прогоните натрупаното напрежение в тялото.

Динята засилва перисталтиката и благодарение на съдържащите се в нея целулоза и магнезий, подпомага функционирането на отделителната система. Справя се успешно  със запека и тежестта в корема.

Динята е перфектна за диета. Има много малко калории, и много полезни и хранителни вещества! Изберете си два дни от седмицата, в които хапвайте само диня и нищо друго. Това ще регулира работата на целия организъм и ще елиминирате част от токсините в тялото.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Хапвайте повече диня-полезно е!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

tweet

Как да махнем целулита?

Бански от Victoria’s Secret

Свързани статии

Магнезият е…

окт 14, 2014 0

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0