Как да запазим изправената коса гладка за по-дълго време?

2
Добави коментар
milk1
milk1

Изправената коса може да бъде красива само, ако е здрава. Машите и пресите, които използваме обикновено разрушават здравето на гривите ни. Единственото решение, с което можеш да спасиш космите по главата си от окапване и сбръчкване е честото подстригване и подхранване с подходящи продукти. Но също толкова важен въпрос е как да запазим вече изправената си коса гладка и бляскава за по-дълго време? Това може да се случи само с правилно дресиране.

1. Веднага щом излезеш от банята не губи време, а веднага нанеси стилизиращ продукт по косата си. След това впръскай и защитен спрей или лосион, който ще предпази косата от термичната обработка и ще я успокои.

2. Изсуши косата си напълно. Спри сешоара едва, когато цялата коса е напълно изсъхнала. Това ще помогне да я изправиш по-бързо и по-лесно.

3. Взимай средно-дебели кичури от гривата и ги изправяй един по един. Това става с преса или със сешоар и кръгла четка. Ако използваш втория вариант трябва да издърпваш всеки кичур. Някои уреди имат специални приставки за концентриране на въздушната струя върху конкретния кичур. Така косата ще се приглади перфектно и ще получи блясък.

4. Нанеси малко кристали. Само не доближавай продукта до корените на косата си, за да не се сдобиеш с мазна гъба до края на деня. След това издухай косата още веднъж, за да активираш кристалите и да се абсорбират от всеки косъм.

Снимка: en.trinity-sb.com Автор: Dani

Как да запазим изправената коса гладка за по-дълго време?Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)