ТЕСТ: Коя е перфектната диета за вас?

14
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Дневникът ви е изпълнен с разочарования от несполучливи диети, които така стриктно сте спазвали? Причината, най-вероятно, не е в неспособността ви да се адаптирате към предписания от подобен вид, а в начина, по който подхождате към отслабването.

Днес ще ви помогнем да изберете най-подхождащия на организма ви тип диета, с който успешно да стопите излишните килца, без да се тревожите за последващи нежелани ефекти. 

1. До колко пъти на ден си позволявате на похапвате обилно? а) Веднъж б) Между два и три пъти в) Повече от три пъти

2. Какво обичате да похапвате между основните хранения? а) Нискомаслени млечни продукти б) Малко чипс или солети в) Ядки

3. В ресторанта поръчвате: а) Рибни ястия или суши б) Манджи, но без хляб в) Предястия

4. С какви храни „давите мъката”? а) Нискокалорични храни б) Шоколад, шоколад и пак шоколад! в) Когато съм нещастна, въобще не ми е до храна

5. Когато сте на диета, вие: а) Избягвате висококалоричните изкушения б) Ядете често, но по малко в) Преживявате единствено на плодове и зеленчуци

6. На какво ще заложите за вечеря? а) Не вечерям б) На пилешко месо с картофено пюре в) На гръцка салата

7. Без коя от изброените храни не можете? а) Не мога да се ограничавам изобщо б) Пържени храни в) Месо

8. Философията ви по време на диета: а) Всичко нискокалорично е позволено б) Всичко с мяра в) Въглехидратите вън!

Thinkstock/Guliver

Ето на каква диета трябва да заложите според резултатите от вашите отговори: 

Най-много А: Нискокалоричните диети са най-подходящи за вашия организъм. Тялото ви лесно се адаптира към тях, без да изпитва остра нужда от „забранените“ храни. Диетата си балансирайте с някакъв спорт, така че количеството на приеманите калории да бъде по-малко от това на изгаряните. Не гладувайте прекалено много, за да не се окажете впоследствие жертва на йо-йо ефект.

Най-много Б: Най-правилният и здравословен начин, с който да се вталите, е да се ограничавате не откъм видовете храни, които приемате, а откъм тяхното количество. Иначе казано, хапвайте от всичко, но по малко и само след броени седмици ще се радвате на добри резултати!

Най-много В: Въглехидратите наистина трябва да излязат от дневното ви меню. Вместо тях наблегнете на протеините. Те се съдържат в яйцата, месото, рибата, боба, лещата, ядките и семената, зеленчуците и др. Както сами виждате, имате голямо разнообразие, от което да избирате.

За още полезни и забавни тестове посетете Jenite.bg във Facebook!