Радост Тодорова – красавицата на националния отбор по футбол

3
Добави коментар
konkurent
konkurent

Тя е едва на 19 години, а името й вече се нарежда сред тези на най-актуалните и бързоразвиващи се модели у нас. Врачанката Радост Тодорова става разпознаваема за съгражданите си веднага след първите спечелени конкурси за красота. Днес е позната не само в родния си град, но и в цяла България. Тя е талисманът на българския национелен отбор по футбол. Три от легендите в този спорт – Йордан Лечков, Емил Костадинов и Ивайло Йорданов избраха именно тя да грабне титлата “Мис национелен отбор” по футбол за 2014 година и да отпътува за страната на самбата за финала на световното.

Сбъднатата мечта на едно момиче

Всяка спечелена корона е капка радост за самата Радост. Всяка титла е още едно стъпало нагоре. 19-годишната моделка споделя, че от малка е запалена по спорта. Не се спирала на едно място за повече от 5 минути. “Невъзможното ми се струваше само като нещо интересно и постижимо. Започнах да се записвам и в конкурси за красота. Това ми донесе не само титли, но и нови приятелства”, разказва Радост и допълва, че в момента, в който научила за конкурса “Мис национален отбор” вече обмисляла и стратегиите за спечелването му. Приела го не като битка за поредната корона, а като нещо много по-истинско и вдъхновяващо. “Записах се, отидох на кастинга и още тогава се убедих в твърдението си, но това бе само и единствено нов стимул за победа. Аз лично съм доволна от представянето си, но знам, че винаги може повече”, споделя моделката.

За футбола, Бразилия и легендата Стоичков

Футболът е любимият й спорт. Като дете излизала на улицата в квартала, за да порита с момчетата. Куклите не били за нея. “Когато бях избрана за талисман на националния отбор по футбол щях да откача от радост”, спомня си красавицата. Една от основните причини за това е била наградата – да гледа на живо мача за финала на световното на Маракана и фактът, че ще се докосне до красотите на Бразилия. Дори и по това време на годината, купонът там не спира. За тях е зима, но това не пречи на хората да поплуват в океана или да се препичат на Копакабана. Тази обстановка заварила и чаровната врачанка още в първите часове след пристигането си. Контрастът между невероятната природа и бедността на населението, остава най-силен за нея.

“Имаше доста бездомни хора, на фона на които се извисяваха високи лъскави сгради. Но доброто няма да е добро без лошото”, споделя красавицата. Случката, която няма да забрави е била на хълма Корковадо, на статуята на “Исус Спасителя”. Когато развява българския трибагреник, мигновено е забелязана от няколко души, които възкликнали “бугарка”. „Бях смаяна! Те знаеха за нашата малка страна, помнеха и Христо Стоичков. Затова не трябва да се срамуваме от националността си, трябва да изричаме името на родината си с почит и гордост”, категорична е врачанката. В Бразилия тя се среща с легендарния Стоичков.

“Срещнах се с най-великия български футболист – Христо Стоичков. Говорихме си за отборите и играчите, той ми разказа за нетолкова далечната 94-та в САЩ, време и място, което остават в световната история на футбола като звездния момент за България”, разкава красавицата.

Успехът на Германия и падението на Бразилия

“Аз кацнах в Бразилия малко след началото на мача между Бразилия и Германия, в пагубните минути за отбора-домакин. Отворих интернет и информацията ме срази, не можех да повярвам. Но още по-интересното е, че хората останаха спокойни след този мач. Поне в Сао Пауло напрежението и безредиците отсъстваха”, разказва Радост. Красавицата от Враца симпатизира на Аржентина, а Лео Меси е най-добрият футболист за нея.  

“Обожавам я тази „малка бълха“ /смее се/! Играта му е точно в мой стил – скрит и мъничък, а в един момент избухва с някой спринт и бърз гол. Финалният мач беше изключително интересен, както очакваха всички. От началото на първенството бях за аржентинците. Все пак не успяха да станат шампиони, но емоцията, която изпитах, ще ми държи още дълго, беше невероятно”, припомня си Радост.

Избира Жиру, а не Роналдо 

Красивите моделки често вървят ръка за ръка с успелите футболисти. Често срещаната колаборация между двете професии поражда и въпроса кой е Топ 3 сред футболистите за Радост Тодорова, а мерилото в класацията не винаги е само играта на терена.   “Не гледам на тях като на някакви плейбойчета, а като на добри и можещи спортисти”, споделя моделката. “Под номер 3 бих поставила Уесли Снайдер. Има красива усмивка. Второто място е за Кристиан Ериксен. Този младок е постигнал толкова много, бил е и най-младият футболист на световното в Африка. Първото място… Не, не е за Кристиано Роналдо. За мен това е Оливие Жиру, определяният като френския Бекъм, той за мен е най”, казва Радост.

Комерсиалната професия “футболна съпруга” 

Радост се старае да не допуска всеки в личния си живот. Причината – многото недобронамерени хора. Споделя, че има приятел и връзката им е достатъчно силна, че времето, прекарано до националния отбор не е проблем, тъй като доверието за тях е всичко. Определението “футболна съпруга” се превърна и в професия за доста от девойките през последните години. Тя обаче е против това девойката да разчита на опцията – “мъжът ми плаща”. Признава, че е била близо до това да й се случи същото, но се осъзнала навреме. Предпочита да се развива и успява сама в живота, тъй като смята, че животът е непредсказуем и не бива да лежиш на чуждия гръб.