Истински ужас! Бум на кръвожадни дървеници и бълхи в Пловдив!

1
Добави коментар

Пловдив пропищя от нова напаст!

Пловдив и околностите пропищяха това лято от нашествие на бълхи и дървеници. Деспина Гърова, която е ръководителка на Дезинфекционна станция в града разкри, че в това лято е нямало ден, без да получат сигнал за нашествие от тези напасти, научихме от marica.bg.

Според Гърова причината тази година да има бум на дървеници и бълхи е , че хората все по-често са започнали да вкарват в домовете си мебели втора употреба и неща, събрани от улицата. В някои от

Advertisement:

Advertisement:

домовете, където от службата са се отзовали на поредния сигнал за дървеници било такава натурия, че служителите трудно се справяли с разчистването, а камо ли с обезпаразитяването. Именно тези натурийки предизвиквали появата и развитието най-вече на креватни дървеници, чието ухапване е много неприятно.

Кръвосмучещите гадинки нахапват жертвата си предимно през нощта и често оставят кървави следи по чаршафите и възглавниците. Ухапването от креватна дървеница много често се бърка с

ухапване от бълха или комар, а обривите, които предизвикват са страшно неприятни.

Освен дървениците, Градът на тепетата пропищя и от нашествие на бълхи. Според Деспина Гърова причината за бума на бълхите са множеството бездомни котки, които кръстосват улиците на града и стават все повече и повече. Клиенти най-често викали дезинфекторите заради мазетата си, които били със счупени прозорци и вътре съвсем спокойно се настанявали улични котки, пълни с бълхи, а после гадинките плъзвали по етажите.