„Бързи и яростни“, но в далечното бъдеще

13
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Режисьорът на оригиналната трилогия „Лудият Макс“ (1979-85) Джордж Милър стои и зад четвъртия постапокалиптичен трилър от поредицата, по кината от 15 май. Виж новата версия и си припомни трилогията с Мел Гибсън

„Лудият Макс: Пътят на яростта“, който излиза на 3D, IMAX 3D, Dolby ATMOS и 4DX, е с Том Харди в заглавната роля, ангажиран за още три филма от поредицата. Пълноценно обаче е използвана и носителката на „Оскар“ Чарлийз Терон – бъдещата г-жа Шон Пен, която се превъплъщава в Командир Ярост, остригана почти до голо.

Партнират им Никълъс Холт, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Зоуи Кравиц (дъщерята на Лени), Райли Кио (внучката на Елвис), а Хю Кийс-Бърн се завръща в нова роля 35 години след участието си в първия филм.

Австралиецът Джордж Милър, който е не само режисьор, а също така продуцент и съсценарист на поредицата, е известен и с детски филми като „Бейб в града“ и отличената с „Оскар“ анимация „Весели крачета“.

Действието в „Пътят на яростта“ се развива между първата и втората част на „Лудият Макс“. Човечеството е на ръба на лудостта, борейки се за насъщния в постапокалиптичните сурови пустини на планетата…

Припомнете си и „наследството“ от старите филми с Мел Гибсън като воин на пътя, който се бори за справедлива кауза в свят, отдаден на терор… почти като „бърз и яростен“.