Най-впечатляващите басейни на хотели в света

10
Добави коментар
mincef
mincef

04 Август, 2009 г. – 09:21, Коментари – 5

1. Park Hyatt Tokyo

Впечатляващото в този басейн е това, че се намира на 47 етаж и предлага невероятна панормана гледка към Токио и към планинския връх Фуджи. Таванът на басейна е пирамидална структура от стъкло и стомана, която осигурява достатъчно светлина денем (от слънцето) и нощем (от ярко осветените небостъргачи).

2.    San Alfonso del Mar, Algarrobo, Chile Този соленоводен басейн е отличен от рекордите на Гинес като най-големият в света, който може да приеме дори малки плавателни съдове. Дължината му е две/трети от милята, а на места са направени пясъчни плажове. Специално за комфортно нощно плуване е осигурена инсталация, която затопля пясъка и водата.

3.    Hotel Caruso Belvedere, Ravello, Italy

4.    Umaid Bhawan Palace, Jodhpur, India Този басейн е разположен в масивния 347-стаен хотел, част от веригата Taj Hotels Resorts and Palaces.  Свещи и розови листенца допринасят за екстравагантната обстановка, която характеризира лукса в този басейн.

5.    Viceroy Miami В Маями има със сигурност хиляди басейни, но наскоро открития в хотел Viceroy се отличава с няколко неща. Той е с площ от 2 акра, разделен е на три секции и се намира на 15-я етаж, което му предоставя възможността за една прекрасна панорамна гледка.

6.    InterContinental Hong Kong Това са три басейна с различна температура, но всички са с подводна музика. След  една зареждаща тренировка можете да починете на предвидените за това места, от които да се насладите на красивата гледка към Хонг Конг.

7.    Golden Nugget, Las Vegas Можете да поплувате в компанията на пет вида акули (общо 16 на брой) в басейна, чиято стойност е 30 милиона щатски долара. Акулите са изолирани в отделен басейн, който е защитен от 4-инчова прозрачна акрилна стена.

8.     Quincy Hotel, Singapore Басейнът на този футуристичен Quincy Hotel се намира на 12 етаж – високо над преминаващите под него коли и пешеходци. Нощното осветление симулира огнения вид на водното съоръжение, което в действиетелност изглежда доста атрактивно.

9.    Al Bustan Palace InterContinental Muscat, Muttrah, Oman

10.    Anantara Koh Samui Resort & Spa, Samui, Thailand Този 30 метров басейн предлага екзотична гледка, но ако тя не ви е достатъчна, за да се почувствате наистина специално – поръчайте си напитка от мокрия бар и я изпийте в компанията на плюещите вода маймуни.