„Северен“ събира дарения за дома за сираци на отец Иван в Нови хан

1
Добави коментар

Район „Северен“ стартира социална кампания в помощ на дома за сираци „Свети Николай“ при манастир Св. Троица в село Нови хан, съобщиха от администрацията.

Кампанията ще е в периода от 1 до 31 август 2014 година.  Всички желаещи да се включат в благотворителната кампания могат да дарят дрехи, обувки, играчки и консумативи от първа необходимост.

От районната администрация ни разказаха, че в Нови хан се нуждаят най-вече от зимни дрехи, но каквито и да дарите, ще бъдат от полза. Освен това сираците имат нужда от почистващи препарати, сапуни, шампоани и консерви.

„В дома живеят деца,  пълнолетни, и възрастни хора, които са в неравностойно положение с цел взаимно подпомагане. Приетите помагат за отглеждането и възпитаването на малолетните деца, така че всяко дарение от сърце ще е от голяма полза за обитателите на този дом” , уточни кметът на района Ральо Ралев.

В „Свети Николай“ живеят 123 души като 70 от тях са деца, уточниха от район „Северен“.

 Даренията ще се събират в сградата на районната администрация на бул. „ Цар Борис Трети Обединител” №22А без почивен ден. През уикенда дежурен ще приема помощите на пловдивчани.

Даренията ще бъдат транспортирани и предадени на председателя на църковното настоятелство отец Иван Иванов.