Градинска маса

1
Добави коментар
riki4
riki4

Градинска маса

Масата е един от най- важните мебели в градината. Тя трябва освен да се вписва в цялостния интериор, да бъде и практична. В зависимост от това как сте подредили двора си, може да си обособите отделен кът, в който да поставите малка масичка за кафе, и друга по-голяма трапезна маса за хранене. Ако нямате обаче толкова място може да използвате сгъваема маса 2 в 1, която да се разтяга при нужда. Така освен, че ще става удобна за хранене, ако се разтяга на дължина ще е полезна когато имате гости и искате да съберете повече хора.

Важен въпрос е от какъв материал да бъде масата? Масите от пластмаса или PVC са леки и сравнително евтини. Освен това са лесно преместваеми, почистват се без усилия и могат да бъдат подлагани на всякакви климатични условия.

Други материали, често използвани за направа на градински мебели, в т.ч. и маси са стоманата и ковано желязо. Основният им плюс е, че са много издръжливи, но трябва да се пазят от дъжд и сняг и да се боядисват периодично, защото в противен случай хващат ръжда.

Най-широко използан за изработка на маси е разбира се дъврения материал. Освен, че стои най-естествено и красиво в градината, той предлага удобство и здравина. Когато става дума за градинска маса, обаче е важно дървото да е водоустойчиво, такива са: тик, кедър, секвоя.

Напоследък все по-често използван за направата на различни мебели е ратанът. Основните му предимства са, че е лесен за обработка, мебелите са леки и съответно лесни за транспортиране.

Друго за което трябва да помислите е къде ще бъде поствена масата. За да се предпазите от слънцето може да разчитате на градински чадър, а защо не и на някоя плътна сянка от дърво. Но за да си осигурите защита от дъжд е добре масата да бъде поставена под навес или покрив.

Няколко интересни идеи за избор и декориране на градинска маса:

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!