Автентичните забележителности на Северен Кипър – тема за Северен Кипър – Idi.bg

7
Добави коментар
tao
tao

Самопровъзгласилата се през 1983 година република Северен Кипър заема североизточната част от остров Кипър и предлага на своите посетители уникални преживявания, идилични пейзажи, малки селца, безлюдни плажове, величествени замъци и планини. Непризнатата република пленява своите посетители с усещането за безвремие и автентичност, което струи от всяко нейно кътче.

Освен това Северен Кипър е извън еврозоната, което го прави сравнително евтина дестинация. Ето какво не трябва да пропускате ако сте се запътили към Северен Кипър.

Пристанището на Кирения

Живописният исторически град Кирения, разположен на северното крайбрежие на острова, известен още като „скъпоценния камък на Кипър“ е малко, но очарователно градче, популярно с венецианския си замък от 16-ти век и красивото пристанище. Ако посетите Кирения, задължително седнете в едно от автентичните кафенета на пристанището, които някога са функционирали като складове и се насладете на ароматното турско кафе, докато съзерцавате полюшващите се рибарски лодки и лъскавите яхти.

Полуостров Карпас Полуостров Карпас е район известен с невероятната си природна красота и популацията от диви магарета. 70-километровата ивица изобилства от девствени плажове, полета с цветя, земеделска земя, старинни църкви, селца, чиито жители живеят така, както са живели техните предци и разбира се диви магарета, с които трябва да сте доста внимателни. Подобренията в пътната инфраструктура са направили плажовете малко по-достъпни, така че бихте могли да опознаете района с кола, а хотелите са с доста разумни цени.

Голдън Бийч Голдън Бийч е може би най-красивият плаж на полуостров Карпас и включва огромна ивица от златни пясъчни дюни, обливани от кристално сините води на Средиземно море. Плажът е и дом на вид застрашени морски костенурки.

Замъкът Сейнт Хиларион

Ако решите да се разходите из планината Кирения, задължително посетете замъка Сейнт Хиларион. Той датира от 10-ти век и първоначално е функционирал като манастир. Въпреки че днес замъкът е полуразрушен, все още може да усетите неговото величествено минало.

Лефке Малкият град Лефке е разположен в отдалечен планински регион и е известен с традиционната си местна архитектура, прекрасните гледки към морето и цитрусовите горички. Местните хора са убедени, че техните плодове са най-вкусните и най-сочните на острова заради богатата почва и изобилието от вода.

Морпхоу

Морпхоу е малък град в северозападната част на Кипър, заобиколен от цитрусови гори, известен с производството си на плодове и Фестивала на портокалите, който се провежда в продължение на две седмици всяка година. В центъра на града може да се насладите на добре запазената архитектура, в това число и на старинната местна църква.

Есентепе

Малкото село Есентепе е разположено на хълм и е заобиколено от маслинови горички, гъсти борови гори и планински склонове. Почти всичко в селото е автентично и носи традиционния местен дух, а освен няколкото ресторанта и магазини, ще може да посетите и старата християнска църква, която в момента функционира като джамия.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 451 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност