Скачане на въже – добър начин да намалите теглото си (ВИДЕО)

1
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Скачането на въже е много интензивно аеробно упражнение и страхотен начин да изгаряте калории. 70 килограмов човек ще изгори 372 калории със 30 мин скачане с въже. Това е повече отколкото същия човек би изгорил за час бавно ходене. Консултирайте се с лекаря си, ако имате проблеми с коленете или сърдечно заболяване, преди да започнете редовно да скачате на въже.

 

Стъпка 1

 

Купете си въже за скачане, чиято дължина отговаря на височината ви. За да проверите това, стъпете върху центъра на въжето и го опънете нагоре към раменете си. Ако дръжките не достигат до мишниците ви, въжето е твърде късо.

 

 

 

Стъпка 2

 

Изберете най-удобната за вас техника за скачане. Няма значение, дали скачате на един или на два крака, или дори дали сменяте краката. Който и да е метод, който позволява да поддържате ритъма на скачане, ще свърши работа. Можете също да скачате на трева, вместо цимент или друга твърда настилка, за да избегнете прекалено голямо натоварване върху коленете.

 

Четете още: Колко интензивно трябва да тренирам?

 

Стъпка 3

 

Започнете да скачате само за 1-2 мин. След това си починете и проверете дишането си. Скачането на въже е интензивна тренировка, така че можете се изтощите и задъхате само след 60 секунди. Ако е така, скачайте за половината от времето и след това спрете за 10-15 секунди, преди да започнете отново.

 

 

Стъпка 4

 

Увеличете времето за скачане с 1-2 минути всеки изминал ден или през ден. Опитайте да достигнете до 15 мин скачане. 70 килограмов човек изгаря 186 калории със скачане на въже за 15 мин. Правете това 2 пъти на ден и ще изгорите повече от 3500 калории на всеки 10 дни. Това е достатъчно за да загубите половин килограм.

 

Четете още: Сутрешна разходка – защо не!?

 

Съвети

 

Купете подходящата екипировка, преди да започнете. Вземете маратонки с абсорбираща подметка. Потърсете дрехи, които няма да се оплитат във въжето докато скачате. Тениски са ок, но качулките могат да пречат.

 

 

Снимки: Jdlasica, Ron Wiecki Foter