ПОСЛАНИЯТА НА СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ | Тайните за минерали и кристали.

1
Добави коментар

Всеки камък носи послания. Минерали и кристали излъчват  и приемат перманентно сигнали във вид на вибрации, които са вид послания.  В тази публикация ще заостря вниманието ви върху акростих на камъните.

Какво е акростих – минерали, кристали и бижута?

Всеки скъпоценен камък представлява вид писмо с вградена в първата буква от името си. В миналото акростих е бил използван като една прекрасна – блестяща азбука, за да се придаде необходимото  послание.  Например, известните скъпоценни камъни като диамант -D, изумруд – Е, аметист – А, рубин – R.  Като се събере комбинация от обозначените букви на английски се получава – DEAR в превод скъпи/скъпа.  Ще ви предложа  на български един акростих, малахит-М, изумруд – И, лепидолит – Л и се получава МИЛ, като добавим и аметист – А, романтичното послание е МИЛА.   За предпочитане е на английски език, защото минерали и кристали в световния единен списък скъпоценните  камъни са обозначени с латински букви.

Акростих Бижута – История

Счита се, че посланията – акростих камъните са били създадени през XVIII век -Париж от Жан Баптист (Jean-Baptiste Mellerio) , бижутер на императрица Жозефин и Мария Антоанета, акростих бижутата  скоро се превръщат в хит във Великобритания. Викторианците, които са имали бижута са влагали в тях сантимент – за романтика, тайни, забавления, скрити значения, игри на сърцето.

Чрез акростих бижута по време на ренесанса са били пръстени в  комплект с инкрустирани камъни, изписани с имената на хората, които са били обичани. Според експерти на антични предмети, в  допълнение към имената  и романтични думи като „скъпи“,  са били поставяни и други популярни думи на английски език и за „отношение“ (рубинен-изумруд-гранат-аметист-рубин-диамант, сапфир) и „най-скъп“ (диамант-изумруд-аметист/аквамарин-рубин-изумруд-сапфир-турмалин/топаз) и „приятел“ (флуорит-рубин-indicolite *-изумрудено-нефрит-диамант).  Два от най-популярните термини на френски акростих  са били „сувенир“ (на френски „спомен“) и „Amitié“ (на френски „приятелство“).

* Ирис

               

               

Научете повече за акростих бижутата

Акростих бижута също е били използвани, много царе, императори включително  и Наполеон е прилагал такива методи на акростих за да има тайни послания, които не подлежат на дешифриране. 

Някои от вас може да не се сетят за акростих изразяващ послание за „Любов“. Но, защо не да се използва първата буква на тази безценна дума Любов – Л, Лапис лазули , лабрадорит) . “Любовта“  изразена чрез френския език е най-популярна в скъпоценни камъни, отколкото на английски.  Но тогава ще се наложи да помислим,  защото  френските думи написани с помощта на скъпоценните камъни, които също са имали френски имена и това добавя изцяло нов слой на сложност към самото послание – акростих.  Разбира се Езикът на скъпоценните не е само френски и английски, прекрасни са наименованията и на немски, испански и разбира се български

Естествено перлата е определена да бъде камък на любовта. Поднесена перла във вид на брошка е акростих „устни“ – „целувам те“. Това е може би малко прекалено пикантно за онези хора, които са тип викторианци.  Името на възлюбената един джентълмен може изрази чрез пръстен с камък на нейният любим цвят.

Перлата е акростих за вярност и преданост, нежността се крие в Сапфир и Аквамарин, покана за духовна среща разбира се е Изумру, израз на интимни чувства са в Родохрозит, Розов кварц и Рубин.  Поднасяйки пръстен с инкрустиран Цитрин е вид титла – „принцеса“.  Акростих на „прости ми“ е невероятния Гранат. Свитъка на акростихове в градени в минерали и кристали и всеки един от вас може по всяко време да се допита до мен. Така заедно можем ад постигнем необходимият желан ефект.

Азбучник на камъните (съкратен вариант)

A – аметист, аквамарин, ахат, александрит, кехлибар, аметрин, апатит, авантюрин

B    –   бенитонит,  черен опал,  берил

C – цитрин, карнеол, хризопраз, корал, халцедон, хризоберил

D  – диамант, демантоид гранат, диоптаз

E  – изумруд

F  – флуорит

G – гранат, джиразол

H – хематит, хелиодор,  хелиотроп, хаулит

I  – иолит

J – яспис, нефрит,

К – кианит, кунцит, калцит

L –  лапис лазули, лабрадорит, лепидолит, Ларимар

M – лунен камък, морганит, малахит, магнезит

N – нефрит

O –  опал, оникс

P –   перла, оливин, пирит, пренит

R –  рубин, розов кварц, родохрозит

S – шпинел, сапфир, опушен кварц, содалит

T – турмалин, танзанит, топаз, тюркоаз, тигрово окоU-unakite

V – верделит, ванданит

W – диня турмалин

X – ксенотима xonotlite

Y – итрий флуорит

Z – циркон

Това не е ли забавно? За да научите повече начини  за посланията – акростих на скъпоценни камъни за вашите бижута може да използвате следните контакти:

0897 339585 и  0887 392139

––––––––––- © 2010, Красимир Куртев – Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи