Любомир Весов: Цветан Василев използва Делян Пеевски, а не обратното!

6
Добави коментар
SuperIvo
SuperIvo

“Три правителства са помпали балона, наречен Корпоративна търговска банка. КТБ е колос на глинени крака. Това заяви изпълнителният директор на КТБ в периода 2005-2008 г. Любомир Весов пред БТВ.

„Цветан Василев използва Делян Пеевски, а не обратното. По мое време Пеевски не е държал парите си в КТБ. Тази банка е система от карти, която в даден момент беше съборена”, каза още Весов.

“Цветан Василев е интелигентен човек, но избрал неморалния път, възползвал се от ситуацията и се чувствал безнаказан. Той не обичал да споменава за първите години на КТБ, за първите милиони, които натрупал. Говори се за офшорки, които са зад гърба му, но не мога да потвърдя тези слухове”, допълни  Весов.

“Василев неведнъж се е срещал с политическите лидери – пушил пури с Бойко Борисов и ходил на “Позитано” 20. От ДПС бил забелязван само с Делян Пеевски. Идваше в банката в качеството си на приятел на Цветан Василев”, поясни Весов.

“Три правителства са помпали балона КТБ. В различни периоди от време значителна част финанси на държавни фирми и структури бяха в банката. Не бях съгласен с това набиране на клиенти и с безконтролното нарастване на парите на енергетиката. Писах писмо до Цветан Василев: поема се риск – и при най-малкото сътресение в сектора, може да се случи това, което се случи сега”, посочи банкерът.

“Пълен одит трябва да изясни свързаността на кредитите и фирмите, клиенти на КТБ. Най-голям възход банката имаше по времето на ГЕРБ”, подчерта Весов./news359

София/България