Актьорът Робин Уилямс бе открит мъртъв

1
Добави коментар
br1
br1

Любимият на поколения зрители актьор Робин Уилямс е намерен мъртъв в дома си в Тибурон, Калифорния, съобщиха американските медии по информация от местната полиция. Комикът беше на 63 години.

По предварителна информация Робин Уилямс се е самоубил чрез задушаване, но причините продължават да се разследват. Смъртта му е установена в 12.02 ч. на обяд местно време.

Великият филмов и театрален актьор не криеше, че е страдал от зависимост към кокаина и алкохола. Говорителката му Мара Буксбаум, която потвърди смъртта му, посочи, че в последните месеци Уилямс се е борил с тежка депресия.

„Когато си спомняте за него, нашата надежда е да мислите не за смъртта на Робин, а за безбройните моменти на радост и смях, които той даде на милиони“, каза съпругата на актьора Сюзън Шнайдер и помоли тя и семейството й да не бъдат притеснявани в скръбта си.

Робин Уилямс е носител на „Оскар“ за поддържаща мъжка роля във филма „Добрият Уил Хънтинг“ и има три номинации за главна роля за най-престижната кино награда. Има 3 награди „Златен глобус“ и 3 награди „Грами“. Еднакво добър в комедийните и в дълбоко драматичните роли, винаги намира път към мислите и емоциите на зрителя, пише standartnews.com.

Ето и кратка извадка от едни от най-запомнящите се роли в живота на Робин Уилямс: