10 от най-запомнящите се роли на Робин Уилямс

2
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Робин Уилямс е роден на 21 юли 1951 г. в Чикаго. Американският актьор и комик става известен след участието си в редица филми през 1980-те и телевизионната поредица „Морк и Минди“. Носител е на Оскар за най-добра мъжка второстепенна роля за филма „Добрият Уил Хънтинг“, както и на 3 Златни глобуса и 3 грами. Робин Уилямс е на 13-то място в списъка на 100 най-големи комици за всички времена. През 2009 г. е включен е Дисни залата на славата като легенда на Дисни. Екипът на Economic.bg подбра някои от най-запомнящите се филми на актьора.

„Добро утро, Виетнам“ (1987)

Филмът е драматична комедия, в която Робин Уилямс влиза в ролята на диджей на радиото на военните сили на САЩ. С нетрадиционните си методи героят на Уилямс е твърде популярен сред военнослужещите, но е в непрекъснати неприятности с ръководството на радиостанцията.

„Пробуждане“ (1990)

Филмът е базиран на мемоарите на невролога Оливър Сакс, който експериментира през 1969 г. с лекарството L-Dopa върху пациенти, страдащи от кататония, след като са преживели епидемията от летаргичен енцефалит в периода 1917-1928 г. Той открива, че медикаментът има лечебен ефект върху работата.

„Хук“ (1991)

Режисиран от Стивън Спилбърг, филмът е продължение на приключенията на Питър Пан, който е забравил детството си. Сега името му е „Питър Банинг“ и е успешен корпоративен адвокат със съпруга и две деца. Капитан Хук отвлича децата му и той трябва да се върне в Небивалата земя, където да си върне младежкия дух и да предизвика стария си враг.

„Аладин“ (1992)

Анимационният филм разказва историята на принцеса Жасмин е разглезено и отегчено момиче, което мечтае да види какъв е живота извън палата, в който винаги е живяла. Един ден принцесата тайно се измъква от двореца и среща Аладин, но заради това злия Джафар нарежда той да бъде хвърлен в затвора. За да се измъкне, Аладин се съгласява да пропътува пустинята и да намери за Джафар мистериозна лампа…

„Мисис Даутфайър“ (1993)

Действието на филма се развива през 1990-те. След развода на Дениъл Хилард (Робин Уилямс) с жена си, той губи работата си и най-лошото, което го сполетява, е, че съдът нарежда да вижда децата си веднъж седмично. Той намира решение на този проблем като се преоблича като възрастна жена и става тяхна детегледачка. По този начин той може да е с тях всеки ден. Това негово превъплъщение обаче води до непредвидими последствия и непредсказуеми неприятности.

„Джуманджи“ (1995)

„Джуманджи“ е името на една доста необичайна настолна игра, ангажирала вниманието на мнозина опитни играчи през вековете. Но поради магията, скрита в нея и дремещите опасности, които лесно могат да бъдат освободени, малцина са онези, които са пожелали да я изиграят докрай. Четиримата нищо неподозиращи герои хвърлят заровете и се озовават в… джунглата. Попадат сред лъвове, крокодили, хипопотами, тарантули и всички същества, излезли от чудния свят на играта. Животинската пъстрота нахлува в дома им, в квартала, в градчето и продължава вихрено напред със сила, която не може да бъде спряна.

„Джак“ (1996)

Филм, разказващ за момче със странен проблем: организмът му го кара да расте 4 пъти по-бързо от обикновено. Филмът започва, когато Джак е на 10 години, но изглежда на 40. Уникалното момче се опитва да ходи на училище, за да бъде приятел с децата на неговата възраст, но неговият външен вид обаче предизвиква неприятности.

„Хамлет“ (1996)

Хамлет – синът на краля на Дания, се прибира у дома за погребението на баща си и за сватбата между майка му и чичо му. По един свръхестествен начин той разбира, че чичото, когото Хамлет така или иначе вече мрази, е убил баща му. 

„Нощ в музея“ (2006)

В този приключенски екшън, новоназначеният нощен охранител в музея открива, че когато посетителите си тръгнат и настъпи вечерта, започват истинските приключения – неговите препарирани, восъчни и добре запазени обитатели се събуждат за да поиграят. В залите на Музея по естествена история могат да бъдат видяни най-удивителните неща – праисторически същества, свирепи древни войни, отдавна изчезнали племена, африкански животни и легендарни исторически личности – всички замръзнали навеки. Или…може би не?

„Стари кучета“ (2009)

Животът на двамата  най-добри приятели се обръща с главата  надолу, когато те най-неочаквано са натоварени с отговорността да се грижат за седемгодишни близнаци в момент, в  който им предстои да сключат най-успешната бизнес сделка в живота си. Неопитните ергени се сблъскват с много трудности в опитите си да бъдат страхотни детегледачки, претърпявайки провал след провал.

Етикети:

класация | филми | Робин Уилямс