Отиде си Робин Уилямс

11
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

Американският актьор и носител на „Оскар“ Робин Уилямс е открит мъртъв в дома си в Калифорния, като вероятно се касае за самоубийство, съобщават от полицията в града. В официалното изявление на властите се казва, че 63-годишният актьор е открит малко преди обед в дома си в Тибурон, северна Калифорния. Провежда се разследване за причините и обстоятелствата на смъртта на легендарния комик. За последно Уилямс е видян жив в дома си, в неделя около 22 часа местно време. Актьорът има три деца от два брака.

Третата му съпруга Сюзан Шнайдер, за която се ожени през 2011 г., сподели, че е загубила своя съпруг и най-добър приятел, а светът – един от най-обичаните актьори и едно от най-хубавите човешки същества. Президентът Барак Обама и семейството му също изразиха тъгата си от загубата на този толкова блестящ талант, който по неповторим начин успяваше да докосне сърцата на хората. 

Много известни личности, сред които Стив Мартин, Сара Мишел Гелар, Дейвид Бекъм, Джаред Лето, Бен Стилър и много други също публикуваха съобщения в социалните мрежи, чрез които да почетат паметта на гениалния актьор. Филмовата академия на САЩ направи реверанс към Робин, като публикува трибют гласящ: „Джини, свободен си“. Публикуваното от академията е придружено с кадър от анимационното филмче „Аладин“, в който главният герой прегръща духа от лампата, чийто глас в едноименното филмче принадлежи  на Робин. Според близки до семейството Уилямс напоследък е страдал от много тежка депресия.

Кариерата на Робин Уилямс е дълга почти 4 десетилетия и е сред най-успешните в Холивуд. Той учи драматично изкуство в престижната школа Джулиърд Скул. Първият от общо четирите награди „Златен глобус“ получава“ за ролята си в тв сериала „Mork and Mindy“, но истинския пробив в киното прави с ролята си на радиоводещ в „Добро утро, Виетнам“ на Бари Левинсън. Тази роля му носи и световна известност.

Робин завладява широката публика с ролята си във филма „Обществото на мъртвите поети“, в което играе блестящ преподавател. През 1998г. получава своя единствен „Оскар“ за ролята си във филма „Добрия Уил Хънтинг“ в категорията за най-добра поддържаща роля. Номинациите му за престижната награда са общо три. Способността му да влиза във всякакви образи личи и от блестящото му и запомнящо се участието му във филма „Мисис Даутфайър“ /1993г./ , в който играе бавачка на собствените си деца. Уилямс участва в комедията „Джуманджи“, както и в двете части на забавния приключенски филм „Нощ в музея“.

Комикът прави запомнящи се роли във филми като „Кралят на рибарите“, „Клетка за птици“, „Пач Адамс“, „В какво се превръщат мечтите“, „Пробуждане“, „Хук“, „Ние сме баща ти“, „Експресно фото“, „Най-добрият баща на света“ и редица други.

Животът на винаги усмихнатия актьор, както и на мнозина други е изпъстрен с възходи и трудни моменти, но той винаги запазва искрата хумор и достойнството, които го правят толкова човечен и удивителен. През годините Робин се е борил със зависимости към алкохола и наркотиците, но всички смятат, че това отдавна са затворени страници за него.