Николай Бухалов: Станилия заслужава да бъде световна шампионка (ВИДЕО)

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Двукратният олимпийски шампион на едноместно кану от Барселона 1992 Николай Бухалов бе треньор на Станилия Стаменова, която стана световна вицешампионка и европейска шампионка през 2014 година.

„Аз със Станилия съм работил само два месеца, през годините нейни треньори са били Борислав Ананиев и Севдалин Илков. Променихме много неща както в технически, така и в тренировъчен план. Успяхме да намерим по-здравото гребло, лодката й стана доста по-бърза. Аз мога да й бъда благодарен, защото тя изцяло ми се довери, все пак състезател на нейното ниво много трудно успява да промени някои неща, докато тя се остави изцяло в моите ръце. Това доведе и до нейните успехи, за съжаление не успяхме да повторим стореното на европейското и да вземем златен медал. Станилия допусна някои грешки, които ние тепърва ще анализираме и ще опитаме да отстраним. Тя е в най-силната си възраст в момента за нашия спорт и трябва да става все по-добра“, заяви Бухалов.

„Аз съм максималист – за мен най-лошите места за второ и четвърто – когато вземеш сребро, не си шампион, а когато си извън първите трима, оставаш без без медал – мога да кажа, че ние взехме едно от най-лошите места. Според мен тя може и заслужава да бъде световен шампион. Станилия е голям боец, върна се там, където й е мястото“, добави Бухалов.

На въпрос дали тандемът Стаменова – Бухалов ще се запази и те ще работят заедно и занапред, треньорът отговори: „Не знам дали ще продължим да работим заедно, аз поех тази задача само за два месеца, тъй като тя остана без треньор. Тепърва ще обмислим всичко, не е имало разговори дали ще продължим съвместната си работа, но аз имам лични ангажименти. Все още не мога да отговоря на този въпрос.“