Забавни и полезни неща, които можем да правим с Google

5
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Забавни и полезни неща, които можем да правим с Google

13.08.2014 г., 14:05

Ако напишете в лентата за търсене do a barrel roll (в превод – завъртам се с главата надолу), страницата ви буквално ще се завърти с главата надолу. 

Най-големият портал за интернет търсене Google остава и най-посещаваният уебсайт в света. През миналата година милиони хора го използваха, за да се сдобиват бързо с информация буквално за всичко, което съществува, генерирайки удивителния брой от над 2,000,000,000,000 търсения.

Вероятно знаете, че Google може да се ползва безплатно за много други неща, освен за търсене в мрежата. Някои от тях са не само полезни и интересни, но и забавни. Авторите на онлайн криейтив изданието Just (creative) something ги припомнят.

Може да видите кои са в галерията. 

Google може да се използва и като таймер. Можем да го питаме за празници, като напишем днешната дата. Можем да сравняваме калоричното съдържание на храни. Напишете Google gravity, кликнете на I’m feeling lucky или „Чувствам се късметлия“ и вижте какво ще стане. Google е и калкулатор. С него можете да пресмятате бакшиши. Има и игри. Напишете например Atari Breakout в Google Изображения и се забавлявайте. Всеки път щом включите думата anagram в търсенето, Google ще направи анаграма за вас. Ако напишете минус преди дума за търсене, Google ще я изключи от търсенето. Чувствате се отегчени? Просто кликете на иконката с микрофонче в Google и му кажете да потърси нещо. Използвайте Google, за да сте в час с любимия си сериал. …и филми. Google дава информация и за полети. С търсачката може да се пресмята почти всичко. И да се превежда на чужди езици бързо. Поправя сгрешения правопис, както знаем. Друг забавен трик: напишете tilt и вижте какво ще стане.  Може да се информирате за изгрева и залеза. Google може да ви покаже какво е времето по места из целия свят.  Напишете Zerg rush и поиграйте с резултатите от търсенето.