Съвети за летен опушен грим

1
Добави коментар
milk1
milk1

Лятото е факт и обикновено залагаме на по-семпли тонове в грима, но това не означава, че опушеният грим не стои на дневен ред. Може да го ползвате, когато излизате вечер, но какво трябва да знаем за летния опушен грим.

Подходящи са цветовете в сивата, бежовата, кафявата и бронзовата гама. Стоят доста добре на кожа, която вече е придобила летен загар. Задължително съчетайте грима си според формата на очите. Опушеният грим предполага комбинацията на най-малко три или четири цвята, които да прелеете на клепача си. Най-светлият нюанс се ползва за основа и се полага на целия клепач. Следващите стъпки се диктуват от формата на окото.

Ако очите ви са кръгли
1. След като сте нанесли най-светлия тон върху клепача, с по-тъмен тон очертайте гънката на клепача от средата навън по линията на долните мигли. Така ще издължите формата на очите.
2. С най-тъмния цвят нанесете подобно на очна линия очертание, като започнете от вътрешната част на горния клепач и издължите леко към слепоочието.

За продълговати очи

1. Най-светлият нюанс от палитрата се нанася по целия клепач, последвани от по-тъмните сенки във външния ъгъл като се стремите да издължите към слепоочията.

2. Със средният тон сенки оцветете вътрешния ъгъл на клепача, така очите няма да изглеждат прекалено малки. Погледът ще се отвори благодарение на най-светлият нюанс, който остава в средата на клепача.

Снимка: bg.hairdresser-models.eu Автор: Stefi

Съвети за летен опушен гримРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)