8 забележителности в Ротердам – тема за Холандия – Idi.bg

7
Добави коментар
tao
tao

Пристанищният град Ротердам има много лица, а списъкът със забележителности, които си заслужава да се видят, е доста дълъг. И все пак, ако разполагате с ограничено време, можете да отделите внимание на следните атракции.

Еуромаст

Еуромаст е най-високата кула в Холандия, отворена за посетители. Тя се издига на 185 метра височина и лесно се забелязва на хоризонта. Можете да я посетите, ако искате да се насладите на прекрасни гледки към центъра на града, пристанището на Ротердам и околностите. Възможно е също така да вечеряте на 92 м надморска височина в ресторанта на кулата, в която има и два хотелски атартамента.

Обиколка из пристанището на Ротердам

Пристанището на Ротердам е едно от най-големите в света. Там ще видите коpaбocтpоителници, докове и плавателни съдове. Организираните обиколки отнемат около час и 15 минути и по време на тях пред очите на туристите се откриват внушителни пейзажи.

Зоопаркът „Diergaarde Blijdorp“

„Diergaarde Blijdorp“ е един от най-старите зоопаркове в Холандия. Той се намира на север от централната жп гара на града. В зоологическата градина има отделна площ за всеки континент, на която са представени животинските му обитатели. Oceanium представлява аквариум, който отваря врати за посетители през 2001 г.

Мостът Еразъм (Erasmusbrug)

Мостът свързва северната част на града с южната и е един от символите на Ротердам.  Той е завършен през 1996 г., а хората наричат високия 139 м пилон „Лебеда“. Мостът се използва за заря, концерти и други събития.

Старото пристанище (Oude Haven)

Това е най-старото пристанище в Ротердам. То е разположено в близост до Кубовидните къщи и Бялата къща – първия небостъргач в Европа. Днес старото пристанище е място, където доста хора ходят да хапнат или пийнат. През лятото е много приятно човек да седи на терасите и да гледа към водата.

Delfshaven

Пристанището Delfshaven не е било бомбардирано през Втората световна война и затова покрай него има голям брой запазени исторически сгради, които определено си заслужава да се видят.

Стадион Фейенорд

Стадион Фейенорд, наричан още Дъ Койп, е завършен през 1937 г., а днес е с капацитет от 49,000 места. Стадионът служел за пример при изграждането на много от най-внушителните стадиони в света, като Ноу Камп в Барселона например. Посетете Фейенорд за 90-минутна обиколка. По време на нея ще видите места, до които хората обикновено нямат достъп.

Морският музей

Създаден през 1873 г., Морският музей е посветен на военноморската история. Вътре в него могат да се видят големи колекции с макети и да се научат доста неща. Една от основните атракции е корабът HNLMS Buffel, който се намира до музея в пристанището.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1639 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност