Какви са полезните свойства на липата?

3
Добави коментар
boqn_georgiev
boqn_georgiev

Липовият чай е първото, за което се сещаме при простуда, кашлица, висока температура.

Липовият цвят е богат на флавоноиди, фитонциди, ефирни масла. Цветовете съдържат още дъбилни вещества и витамин С.
Истинска аптека! Благодарение на състава си липовият цвят има антиоксидантно, противовъзпалително, антихистаминово действие. Прилага се също като бактерицид и антисептик, изреждат от narodnue-sredstva.ru. Липата има пикочогонно действие и това я прави добро средство за отслабване, за лечение на бъбречни заболявания и нарушена обмяна. Силният аромат на липата успокоява и е в състояние да тушира неврози и стресоподобни състояния.

Практиката показва, че чаят от липов цвят помага по-лесно да се справим с простуда и грип – той смъква температурата и премахва симптомите на интоксикацията. Ако ви мъчи безсъние – достатъчно е да си запарите липов цвят и всяка вечер да изпивате по една чаша.

Ето още случаи, при които липата помага: при главоболие, мигрена, световъртеж и невралгии. Доказано е още, че липовият цвят нормализира кръвното налягане, като го смъква до здравословни граници. Балансира сърдечния ритъм и е добро средство за предпазване от аритмия.

Тази истинска панацея е добър помощник и на жените в менопауза: чаят от липа помага по-спокойно да се преживее неприятната симптоматика, свързана с хормоналните промени. Вълшебно е въздействието на липата при всякакви видове кашлици, при бронхит и трахеит.

Има още: при разстройство, жлъчни заболявания, стомашни болки чаят от липа помага нещата да се неутрализират. Липата увеличава секрецията на стомашен сок и регулира продукцията и движението на жлъчните сокове.
Последно: оказва се, че липовият цвят съдържа фитохормони с подмладяващо действие. С тяхна помощ от тялото се изтеглят излишните течности и се редуцира целулитът.

Публикувано в категории: Народна медицина

Автор Marta

Как да премахнем артритните болки с мед?

Ненапразно пчелният мед се използва от човека от хилядолетия насам. Златният еликсир помага при много здравословни оплаквания и се използва като храна и лекарство.

Пелинът има безценни лечебни свойства

Пелинът (Artemisia absinthium) е билка или храст, който достига височина до шест метра.

Движенията насън предупреждават за Паркинсон

Резките движения насън могат да се окажат предупредителни сигнали за бъдещо развитие на Паркинсонова болест.
Учени от университета в Минесота твърдят, че рискът от развитие на Паркинсонова болест може да стане видим чрез някои движения по време на сън.

Какво трябва да знаем за ниското кръвно налягане

Цифрите, които се появяват на екрана на апарата, представляват нивото на систоличното и диастоличното налягане в кръвоносните съдове.

Проф. д-р Петър Манолов: БОДИЛАКС – истинско и трайно решение на запека и килограмите!

Бодилакс е оригинален натурален продукт, съставен от растителни екстракти с еднопосочно действие, предназначен да регулира моториката на стомашно-чревния тракт и по-специално на дебелото черво при нарушения във функцията му, свързани с хронична обстипация /запек/, хроничен спастичен колит, проктоколит, дивертикулоза, хемороидална болест и наднормено тегло.

B17 КОМПЛЕКС – неизвестното оръжие срещу рака

С активна съставка „Леатрил”

100 % натурален продукт, съдържащ vitamin B17 и бета-глюкани

Какво представлява хистерията?

Като начало, да уточним, че хистерия и истерия е едно и също нещо.

Ето с какво са полезни ябълките и зеленият чай!

Учени от Института по хранителни изследвания в САЩ разкриха с какво точно ябълките и зеленият чай са полезни за човешкото здраве.
Ябълките и зеленият чай потискат активността на молекулите VEGF, които могат да причинят атеросклероза.

БРУФЕН / BRUFEN

БРУФЕН е нестероидно противовъзпалително средство. Неутрализира инфекции, понижава температурата, действа обезболяващо. БРУФЕН под формата на суспензия е подходящ вариант за овладяване на умерени болки, болестни състояния при ревматоиден артрит, артроза, болки при месечен цикъл. При деца под 12-годишна възраст се допуска прием на суспензията при простуда с висока температура и остра болка. Продуктът започва да действа след около половин час.

Пет инструмента за натурална детоксикация

Процедурите за детоксикация са на мода и на почит; появяват се все нови и нови “инструменти” за очистване на организма – особено през пролетта. Някои от тези програми са само по джоба на богати хора или звезди с висок рейтинг. Истината е, че чудесен ефект може да се постигне и по съвсем простички и познати начини, при това в домашни условия.

Специалистите отговарят на ваши въпроси за здравето

Всички си задаваме въпроси за нашето здраве, независимо от възрастта ни.

Ето защо трябва да включите тези 5 подправки в менюто си!

В медицината дафиновият лист се използва за направа на лек с антитоксично и антиепилептично действие.