Бившата съпруга на Путин: Той е вампир

13
Добави коментар
mignews
mignews

Западен журналисти пробва да покаже какъв е руския президент в личния си живот

Украински сайт повдигна крайчеца на завесата за семейството на руския президент Владимир Путин. Публикуваната в „Обозревател“ статия „Тайният семеен живот на Владимир Путин“ на журналиста от „Нюзуик“ Оуен Матюз засяга теми, които никога досега не са били разкривани пред медиите.

Личният живот на руския държавен глава става не само обществено достояние, но и е обвит с пикантерии, за които едва ли някой е подозирал. Според Матюз руските медии работят под строгия контрол на Кремъл и поради тази причина никой не дръзва да повдигне завесата за живота на Първия. Дори когато Путин обяви за „цивилизования си развод“ с Людмила през юни 2013 г., държавната телевизия послушно информира своята аудитория за факта, след което името на вече бившата Първа дама изчезна от новинарския поток – сякаш тя никога не е съществувала. „Тя живя 30 години в сянка. След развода всичко, написано за Людмила, бе изтрито от сайта на Кремъл. По закон тя има право на половината от дохода на Путин – 102 000 долара, но това не е споменато в бракоразводното дело. Путин създаде Русия, в която хора, „неинтересни за властта“ просто изчезват от хрониките и събитията“, коментира журналистът.

Той се позовава и на думите на най-близката немска приятелка на мадам Путина – Ирен Пич, която твърди, че бракът между Людмила и Владимир е бил не по любов. „Той не пие, никога не ми е посягал. Но беше вампир, който изсмука от мен всички жизнени сокове“, споделила Людмила пред приятелката си.

Според Матюз само главните моменти в семейния живот на Путин са стигнали до широката руска аудитория. Владимир се запознава в Людмила през 1980 г. По това време тя е стюардеса в „Аерофлот“. В интервю, дадено през 2000 г., Людмила Путина разказва, че той бил „лошо облечен“ и „много невзрачен“. „Не бих му обърнала внимание, ако го срещнех на улицата“, казва тя. Но Путин бил настоятелен и двамата се женят през 1983 г.

Първата им дъщеря Маша се ражда в Ленинград през април 1985 г. Втората – Катя е родена през август 1986 г. в Дрезден, Германия, където баща й работи за КГБ. Двете момичета учат в немско училище и се завръщат в Москва едва през 1996 г. След това учат в Санктпетербургския държавен университет, където Маша завършва биология, а Катя става специалист по страните от Азия.

През цялото време момичетата дават едно интервю – когато баща им става временно изпълняващ длъжността президент през 2000 г. – след като болният Борис Елцин подава оставка и предава властта в ръцете на посочения от него наследник – Путин. Тогава 14-годишната Катя се оплаква, че двете със сестра й са престанали да ходят в обикновено училище и при тях вкъщи идват учители, за да им преподават. Момичето чистосърдечно признава, че когато иска да отиде на кино, то е задължително с охрана.

Людмила Путина пък казва: „Плаках цял ден, когато научих за назначението на съпруга ми, защото разбрах, че с нашия личен живот е свършено“.