Сладки малки тортички – Edna.bg

13
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Снимка:
Zornitsapizza.blogspot.com

Необходими продукти:
(за около 30 броя тортички)

За бисквитите:
210 г краве масло
180 г пудра захар
2 жълтъка
140 г смлени орехи
380 г брашно
щипка сол

За глазурата:
2 жълтъка
90 г пудра захар

Допълнително:
плодов мармалад за слепване
100 г смлени орехи
пресни малини
листа мента

Начин на приготвяне:
В купа разбийте с миксер маслото и пудрата захар, докато сместа стане пухкава и побелее. Прибавете жълтъците и разбийте за около минута. Добавете смлените орехи, брашното, солта и оформете тесто. Завийте го и го оставете в хладилника за 20 минути.

Върху леко набрашнен плот разточете тестото с дебелина 6-7 мм. Изрежете кръгли сладки с диаметър 4 см и внимателно ги прехвърлете върху тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете ги за около 15-20 минути във фурна, предварително загрята на 190 градуса. След като леко покафенеят по краищата, ги извадете и прехвърлете върху метална решетка, до пълното им охлаждане. Слепете ги две по две с плодов конфитюр по избор.

Сложете ги в кутия и ги оставете в хладилник за поне 3 часа или във фризер за 1 час.

Снимка: Zornitsapizza.blogspot.com

Декориране:

В малка купа смесете жълтъците със захарта. Разбийте с миксер, докато сместа увеличи обема си и побелее. Потопете внимателно охладените сладки само от едната страна и ги наредете в тава. С помощта на клечка за зъби, спукайте балончетата, които са се образували по повърхността. Сложете ги във фурна, загрята на 70 градуса за около 30 минути, за да изсушите глазурата.

Снимка: Zornitsapizza.blogspot.com

Снимка: Zornitsapizza.blogspot.com

Приберете ги в хладилника за около час, за да стегне мармаладът. С четка намажете борда с тънък слой мармалад и оваляйте в смлени орехи. Съхранявайте сладките в плътно затворени кутии на тъмно и хладно място. Оставете сладките да престоят поне един ден преди да ги консумирате.

Най-вкусни са на третия ден. Ако са за празненство или парти, може да ги поднесете с малини и мента, които да поставите непосредствено преди сервиране. 

Снимка: Zornitsapizza.blogspot.com

С тестото се работи малко трудно, така че ако видите, че се разтрошава при точенето, просто сменете посоката или разточвайте по-малки парчета. Отлепяйте сладките от плота с нож, а не с ръка, за да не развалите формата им.