5 спиращи дъха места на остров Бали – тема за Бали – Idi.bg

9
Добави коментар
tao
tao

Бали  е безспорен фаворит сред всички острови на Индонезийския архипелаг, чийто брой надхвърля 17,000, и достойно защитава репутацията си на тропически рай. И докато някои части на Бали са станали жертва на комерсиализация през последните години, на острова все още могат да се посетят места, останали неподвластни на времето. Независимо дали туристите искат да опознаят специфичната култура на местните хора, да се гмуркат в коралови рифове, да изкачват вулкани или да се пекат на някой плаж, Островът на боговете предлага райско кътче на всеки посетител.

Нуса Лембонган (Nusa Lembongan)

Нуса Лембонган е малък остров в провинция Бали, разположен в близост до югозападните брегове на Бали. Островът е популярна дестинация за еднодневни екскурзии и е толкова малък, че посетителите могат да го обиколят в рамките на 3-4 часа. Най-много туристи са привлечени от плажовете на острова. Около Нуса Лембонган има подходящи за гмуркане места с богата морска фауна и корали.

Ловина

Ловина е най-голямата курортна зона на северното крайбрежие на Бали, която е най-известна с черния вулканичен пясък, характерен за плажната ивица. Зоната обхваща няколко малки селища и е популярна дестинация за гмуркачи, тъй като водите на северното крайбрежие са по-спокойни от тези на южното. Морето е перфектно за плуване и наблюдение на делфини – нещо, което превръща мястото в идеална дестинация за семейни ваканции.

Вулканът Батур

Батур доминира североизточната част на Бали и се издига на 1,717 м, въпреки че това не е най-високата точка. Вулканът има четири кратера и езеро и е в близост до няколко селища. Много хора се изкачват до върха на вулкана, за да наблюдават изгрева. Изкачването не представлява трудност за хора в сравнително добра форма и отнема около два часа. Посетителите са привличани и от индуския храм Pura Ulun Danu Batur.

Семиняк (Seminyak)

Разположен на северозападното крайбрежие на Бали, Семиняк е ограден от бързо разрастващата се Кута и представлява една от най-скъпите дестинации за почивка. Като се започне от лъскавите бутици и петзвездни ресторанти и се стигне до луксозните хотели и спа центрове, градът привлича богати посетители от целия свят. Въпреки че сърфът е прекалено опасен за повечето плувци, от плажа на Семиняк пред летовниците се откриват панорамни гледки към Индийския океан и към професионалните сърфисти, които идват тук заради големите вълни.

Tanah Lot

Tanah Lot, един от най-известните индуски храмове в Бали, е разположен на голяма скала. Той е бил част от балийската митология векове наред и е един от седем морски храма – от  всеки от тях се вижда следващият и по този начин се образува верига по югозападното крайбрежие на Бали. Tanah Lot е сред най-известните места в Бали и тук обикновено се струпват доста хора, особено преди залез слънце. Разстоянието от паркинга до плажа, който се намира непосредствено до храма, представлява лабиринт от магазинчета за сувенири, където се продават какви ли не дрънкулки. След като си проправят път през продавачите и стигнат до брега, туристите ще виждят невероятния храм, кацнал на няколко метра над водата.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 402 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност