Edgeland House – къща със зелен покрив

2
Добави коментар
RichHouse.eu
RichHouse.eu

Архитектите от Bercy Chen Studio са разработили оригинален дизайн на къща в Тексас, който са именували Edgeland House, и чиято основна функция е интеграцията с околния пейзаж.

Триъгълният зелен покрив на къщата е покрит с растителност, която й придава приятно усещане за хармония с природата, а формата на покрива е до голяма степен повлияна от древното изкуство на оригами.

Структурата на сградата със зелен покрив се основава на един от най-често срещаните форми на жилище при американските индианци. Този факт дава възможност да се използва ефективно почвата в затоплянето и охлаждането на самата къща, поддържайки топлинен комфорт през цялата година.

Edgeland House е разделена на два отделни павилиона, за дневните и спалните помещения, и изисква директен контакт с външните елементи за преминаване от едната към другата част.

Идеята на проекта е, да повишава информираността за намаляването на естествения ландшафт и за неговите ограничени ресурси и намиране на правилен подход за създаване на баланс с индустриалната зона.
Преди това мястото където сега е изградена къщата със зелен порив е било просто изоставена пустош, където са се изхвърляли промишлени отпадъци.

Ако и вие желаете да изградите свой дом със зелен покрив, вижте инструкции как можете да го направите сами или се свържете с нас.

Снимки: Bercy Chen Studio
Автор: Rich House