КРИСТАЛИТЕ – КАК КАМЪНИТЕ ВЪЗДЕЙСТВАТ ВЪРХУ ТЕЛАТА НИ? | Тайните за минерали и кристали.

1
Добави коментар
Aleff
Aleff

Може ли да се лекуваме с минерали и кристали?  

Самата идея, че камъните са лечебни на първи прочит за нас човешките същества свикнали с медикаментозното лечение ни изглежда смешна, може би.  И все пак да се надсмиваш над дадена идея преди да си опитал означава да се надсмееш над самият себе си.  Гледайки скептично камъните (минерали и кристали) повечето от нас предполагат, че скали, кристали и метали не биха могли да правят нищо друго освен да си стоят там – по местата си.  Всъщност се оказва, че не е така.

               

Имат ли лечебни свойства минерали и кристали?

Лично аз имам огромно количество от камъни, около мен, на бюрото ми дори в леглото си,  спя с повечето от тях.  Над възглавницата ми блестят, Планински кристал, Аметист и розов кварц. Срещу лицето ми на нощното шкафче ме гледа една прекрасна друза от Благороден Апофилит. В непосредствена близост до краката ми са Арагонит, Херкимер, Карнеол и Яспис. 

Преди време си бях навехнал глезена и реших да комбинирам първите си камъчета, които си бях закупил просто – хей така.  Когато поставих Карнеол и Хематит  болката и отока изчезнаха за една нощ. Това ме наведе на мисълта, че за да съществуват тези даровете има защо. Днес вече натрупал огромен опит в литотерапията бих заявил твърдо – Вярно е, че скъпоценните камъни могат да ни излекуват.

От древни времена съществува една максима: „Нищо и всичко е потенциален лечител“. За да се разбере това, е важно първо да има някакъв смисъл от това, как работи този природен  феномен за цялостния оздравителен процес.

Първо, когато говорим за тялото, ние сме длъжни да включим и  фините тела (т.е. физически, умствени, емоционални и духовни тела). Някои неща са очевидни, както и някои неща са едва доловими (по-малко очевидни). Фините тела са  пространството, което ни заобикаля, малко извън тялото ни, както и вътре в него, мисли, чувства, нюанси и емоции.  Събрано в една дума – Енергия.

Имайте предвид, че цялата ни телесна система не е нищо повече от енергията, която се проявява в различни форми и плътности. Нашите мисли и чувства са свързани с нашите физически тела и имат своята наситеност и гъстота. Разнообразието както във физически аспект, така и в духовен  има своето място, и ние всички сме с физически в нашето 3D измерение, но все пак природата е създала такива модели, които работят еднакво във всеки един от нас, сърцата ни бият в ритъм, нашата кръв тече, и така нататък – всеки един орган вибрира и работи. При тези модели на енергия  всичко в нас, органи и фини тела, работят заедно по един балансиран начин, така се тества  нашето здраве.

В същото време тези модели на енергията могат да бъдат нарушени. Когато това се случи, ние преживяваме нещо лошо, влошаване на  здравословното ни състояние. Това може да бъде всичко от главоболие до най-лошото, което можете да си представите по отношение на лошо здравословно състояние, дори рак. Следователно популярното  разделяне “dis” – дисбаланс, е нарушение на хармонията в нас, въпросните модели. 

Когато сме в баланс се чувстваме добре, когато не сме настъпва дисхармония.  Дали Природата може да ни излекува? Може, ако го позволим.  Природата е себе си, тя е в пълна хармония и ако се  наруши тази хармония с нашите изкривените перспективи и поведение, ние се разболяваме.  Ще дам и пример, какво пречи на една майка да използва билки или камък – Тигрово око, когато нейната рожба има силен пристъп на кашлица, нищо, нали. Вместо това майката реагира първично, аптека и антибиотик.

 Какво следва? При повторна остра вирусна инфекция вече се търси още по силен антибиотик, който като уран се разлага в черният дроб на детето и тогава настъпва ефекта на Perpetuum mobile — „вечно движение“, вечните болни симптоми. И  забравяме за Хармонията – Природата, която ни дарява да се лекуваме по естествен начин. 

Всичко, с присъщата Природна хармония може да действа като камертон на нашите бедни модели и предизвикателство да се (пре)настрои за да се върнем  към първоначалните органични естествени условия на енергия, които принадлежат на нашите тела. Всичко може да ни излекува, ако ние сме отворени за предложения от онзи „външен камертон“ излъчваш  чистата хармония. Възприемчивостта е необходимост. Да бъдеш отворен това е ключът.

Минерали и кристали  излъчват чисти модели. Камъните  резонират с несравнима последователност.  Те са неповторими като  структура, баланс, дължина на вълната и честотата и могат да ни върнат хармонията. Ци (Ки) енергията  създава модели на първоначална първична скала, когато тя е под формата на субатомните частици. Тези частици се комбинират и да си сътрудничат, за да произвеждат атоми, молекули, които възпроизвеждат  минерали и кристали.  Майката природа е  разпоредители всичко, което е възможно в естествения свят, изграждане на нейната сложност от минералното царство през  царството на растенията и към животинското царство. Като човешки същества, телата ни са невероятно и сложен  шедьовър на природният  баланс.

Растенията също имат своите лечебни свойства. Те също изпълняват специална  „магия“ по напомняйки  на тялото за хармоничните модели по отношение на плавността и дебита.  Съществува постоянна движеща се енергия – Кундалини. Скъпоценни камъни остават относително еднакви и чиито модели са нетленни. Всеки има своето място. Билкови лекарства са свързани с изтънчеността на чувствата с тяхната течност по природа. Минерали и кристали са по-подходящи за настройка на присъщите енергийни  модели  и са надежден и последователен източник на чиста честота .

Как камъните въздействат върху телата ни?

Природата се повтаря отново и отново. След като открие подходящ лечебен  модел, който работи, то се натрупва върху болните органи.  Ние всички сме изградени  със същите модели-същите материали – енергии.  И когато използваме пълният ресурс на кристалите настъпва синхронизацията. Това е начина, по който може да се излекуваме от всяка една болест.  Стига да търсим, да искаме, да почукаме на вратата на природата:

„Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; почукайте, и ще ви се отвори.“Евангелие от Матея 7:7.

Всеки камък резонира с различен геометричен модел. Тези същите геометрични мотиви пребивават в нашите системи, органи и т.н. За да задържите Розовия кварц  до сърцето си е необходимо да се потърсят  структурни модели, работещи в нашите фини тела, да се присъединят и да заработи безпроблемно с  необходимата чистота до пълно хармонизиране на сърдечната чакра.

Всички нерешени проблеми със сърцето, ще бъдат изправени пред предизвикателството да скъсат със старият мисловен модел, което ще ни позволи да не се допускат каквито и да е нарушаване на нашите енергии.  Настъпва сблъсък със старите флаш модели – образи, който първоначално е причинил изкривяването. Чрез дадена група от минерали и кристали  ние творим новото в нас, в нашите фини тела, които ще рефлектират директно върху физическото ни тяло.

Скъпоценните камъни  са живи същества. Те са активни участници в природата. Протони, неутрони и електрони, които летят наоколо в абсолютно блаженство на баланс и участие, държейки модели на свещената геометрия (Библейският код). Да, геометрия е свещена, защото нищо не може да бъде построено в естествения свят без него. Биологията всъщност е  математика. Природата е в постоянен процес на изследване на всякакви възможности чрез  енергийни модели, които работят в равновесие, създавайки живите клетки, да се закрепи, и интерактивен вътрешен свят в  който всички ние живеем чрез ритмичните хармонични фини тела.

Алтернативното лечение  е много често въпрос на възстановяване телата ни с присъща хармония от отдаване под наем на това, което се държи нашите собствени идеи за това как, къде, кога, какво и защо. Поставяйки в нови – чисти психо рамки, извличайки мъртвите клетки чрез фините тела.  Майката Природа се грижи за всичко това, ако можем да научим само да я уважаваме.  

Да, ортодоксалната медицина израства с всеки изминал час, ала в същото това време се разболяват и умират хора правопропорционално на  съвременните  медицински разкрития. Дали това е парадокс, въпрос на който всеки сам би следвало да си отговори.

––––––––––- © 2010, Красимир Куртев – Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи