Стефифешън – гласът на модата

15
Добави коментар
Lyubz
Lyubz

Стефифешън – гласът на модата

Както Стара Загора се прослави чрез ангелогласния Джорджано, така и Варна се прослави със свръхритмичния Гошо от Почивка. Тези хора трябва да служат за пример на всички държавни и частни служители – от контрольорите в градския транспорт, минем през продавачките в кварталните магазини и стигнем до крупни бизнесмени и пишман министри. Ако всички те имаха угриженото изражение и свръхчувствителност на Джорджано или пък засиленото чувство на граждански дълг на Гошо, всичко щеше да бъде различно.

 

Но крайморският град не е известен само с Гошо. В това число влиза и 29 годишната дизайнерка Стефка Петрова или по-известна като Стефифешън. След като е шила кроики в „Професионална гимназия по текстил и моден дизайн“, тя решава, че призванието й в живота е именно модата. Но докато ножицата й играе и тоалетите й бълват, тя измисля иновативен начин да се саморекламира, докато пее. Това я прави първата в света дизайнерка-певица, поклоничка на Буда и Критския бик и обект на конспиративни теории, свързащи я с Луминисцентите, злите учени и Военните. Стефифешън не е просто иноватор в рекламата, но тя смело показва, че всички стереотипи в сценичното повдение, облекло и въобще цялостна визия могат да бъдат намушкани, кастрирани и изритани в ъгъла. Повечето рекламни експерти биха спорили ожесточено дали Стефифешън е пооткраднала идеята от булчински рокли „Мечо“ или е станало точно обратното. Важното е, че тя пее със своя собствен глас, наподобяващ прегракнало зашеметено канарче, вместо да дефилират ухилени модели под ритъма на Фики Стораро и орк. Намзилер.

Стефифешън е един от тези нешлифовани диаманти, за които българската поп, попфолк, хевиметъл и чилаут сцена отдавна мечтае – мултифункционален талант и мечта за всеки музикален продуцент. Тя е като ходеща милиондоларова банкнота, която всеки чака и се моли да грабне. Тя обаче отказва да бъде комерсиализирана и се опитва всячески да самосъхрани своята непринуденост и техника на пеене. В интервю за „Денис и приятели“ тя споделя, че нейната пътеводна звезда и идол е именно Глория, пайнерското съкровище и по настоящем матриарх в попфолк жанра. Тя също споделя, че най-голямата болка, която изпитва, е че няма музикално образование, но ние, нейните фенове, можем да преглътнем това – не е нужно да си завършил Консерваторията, за да може да извисиш мощен глас, докато дефилираш с рокли и тоалети с разнообразни цветове. Стефифешън не само трябва да е пример за всички модни дизайнери като Армани и Хюго Бос, не само за всички певици като Пепа Секса и Кончита Вурст, но и за всички подрастващи млади мечтателки и пишман иноваторки.

За да не губим ценно време, представям ви Стефифешън в своята най-вихрена форма: