Животът е прекрасен – Edna.bg

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Снимка:
Thinkstock

Август месец е и ти лежиш на тревата в някой парк, сгушена под одеалото и смееща се на шегите на приятелите си.

Лято е, отпуската е вече тук, а ти си във вихъра на купона. Животът е прекрасен! И изведнъж… Падаща звезда! Искам…

Ами сега? Какво всъщност искаш? Нова любов? Нова работа? Ново жилище или кола? Нова рокля? Или защо не нещо дръзко и предизвикателно? Защо не осъществиш мечтите си? Или пък… не. Нека бъдем реалисти в желанията си. Все пак, това е само Edna падаща звезда, но пък нали затова е падащата звезда?

Докато тя умира, Edna мечта поема първата си глътка въздух.

А сега идва моментът на огледалото. Един неприятен момент за повечето хора, тъй като те не харесват това, което виждат в него. Защото виждат там самите себе си. Но не се харесват. Не се обичат. Не искат да са такива. Но защо замерят огледалото с домати и яйца?

„Елементарно, Уотсън!“ Промени образа в огледалото. Пожелай си това, докато звездата пада. Виж какво всъщност не харесваш и го направи така, както ти харесва. Помисли си – все едно това е новата ти къща, но старите наематели са я оставили малко занемарена. Обаче, за нейно щастие, ти се появи!

И ще я превърнеш в прекрасно жилище, от което никой няма да иска да си тръгне, заради топлината, уюта, светлината и красотата в нея. А и пропуснахме колко леко и приятно се живее с нея.

Махни този диван, смени плочките в банята, може дори да сложиш вана, тук малко цветя, там някоя друга картина… Ето, сега вече ми харесва.

Няма по-добър майстор от теб, плюс това изглеждаш много секси с този гащеризон и разрошена коса…

И ето, че падащата звезда угасва. Чуваш собственото си ахване и вече знаеш, че не си същата, каквато беше преди да я видиш.

Животът е наистина прекрасен!

Автор: Велислава Събева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас
текстове на [email protected],
а одобрените ще публикуваме в рубриката „Из edna@“.