Видове косачки за трева

1
Добави коментар
agrokom
agrokom

Моторни косачки за трева: Ако имате голяма тревна площ за косене, това е най-добрият вариант, на който да се спрете. Моторните косачки разбира се не са екологични и са по-скъпи като цена и като поддръжка в последствие. Ако имате да косите над декар тревна площ, тогава ще е по-добре да се спрете на моторна косачка, тъй като тя понася по-голямо натоварване и не е ограничена от към нужда от електричество и дълги кабели.

Електрически косачки за трева: Електрическите косачки са един много добър вариант за тези с по-малко от 1 декар земя. И тук има два варианта – работещи на 220 волта и такива, работещи с акумулаторна батерия. За в момента работещите с акумулатор са доста по-скъпи и не са по джоба на средният потребител. Например моделът на Bosch – Rotak 37 LI, който е оборудван с литиево-йонна батерия към момента струва 860 лв. и се препоръчва за площи до 300 кв./м. При тези косачки, работещи на 220 волта не се налага зареждане, но пък изискват постоянно свързване с дълъг кабел към мрежата. Предимството на електрическите косачки за трева е, че са екологични, компакти, с ниско тегло, ниска цена и с по-лесна и евтина експлоатация в последствие. Недостатък е, че е зависима от електричество и дълги кабели.

Ръчни /механични/ косачки за трева: Ако имате много малка тревна площ, тази косачка ще ви спести пари в дългосрочен план. Предимството тук е най-вече в екологичността и простотата на конструкцията, както и ниското и тегло. Тези косачки не се задвижват от двигател, а от ръчната сила прилагана върху тях от човека. Плюсовете ги споменахме, а минусите са ниската производителност, изисква по-голяма физическа намеса, не може да събира окосената трева и не може да коси висока трева.