Делян Пеевски и изкупителните жертви

13
Добави коментар
zdrvvvkov
zdrvvvkov

Делян Пеевски е името, което се носи в публичното пространство през последните няколко месеца. 33-годишният депутат е обвиняван в какво ли не, а името му вероятно е известно вече и на най-възрастните хора и в най-отдалечените ни села, въпреки шамара на Цифровизацията. Кой е този човек и защо толкова хора го гледат с неприязън?

Бизнесмен, постигнал повече за Христовата си възраст, отколкото други не успяват да направят за цял живот – както в частния бизнес, така и в политиката, той е управител на множество медии и депутат в парламента. Дълго време никой не беше чувал името Делян Славчев Пеевски, докато в един момент не се превърна в нещо като изкупителна жертва – виновен до доказване на противното, за всички проблеми в милата ни родина.

От раз мога да ви изредя поне 10-ина имена, които със сигурност биха станали неволни получатели на тази неприязън много по-заслужено. Заради действията и бездействията си по времето на прехода. Преход, по времето на който господинът, който в момента притежава медии и работи като депутат, е бил дете и тийнейджър – все пак е роден през 80-та година и е „преживял“  Промяната на 10-ти ноември на съвсем крехката възраст от 9 години.

При този очебиен факт ми е много чудно как точно неговото име стана нарицателно за „виновен за всичко“. Това, което аз виждам в неговия образ, е един успял млад човек, стремящ се както всички ни да израства все повече, да разраства бизнеса си и да работи за държавата си – изглежда засега успешно. Може би скоростното му развитие в кариерата обаче, е станало повод да си намери много неприятели, на чиито интереси вече пречи.

Това, което ми допада в характера му е, че въпреки всичко, което се изсипва върху него – печалната му известност, политическите игри и черните кампании, остава непоклатим, по този начин демонстрирайки мъжественост и достойнство, вместо да губи време и усилия да обяснява, „че няма сестра“, както се казваше в една поговорка.