Списанията и вестниците на Делян Пеевски

3
Добави коментар
stoqn40to
stoqn40to

Списанията и вестниците на Делян Пеевски

Публикувано от DimanaK на 04.28.2014 в категория Весело

Наслушах се на приказки за Делян Пеевски и на всякакви легенди, които се носят за него, медиите и влиянието му. Какво ли не се изписа и не се каза по негов адрес откакто беше предложен за шеф на ДАНС.

Най-много глупости се изписаха за медиите му – че били параван, че му давали много влияние над мнението на хората и така нататък, и така нататък. Тъй като самата аз имам общо с журналистиката и имам много приятели, които работят точно в медиите на Пеевски, ми е съвсем ясно, че тези твърдения са тотални небивалици. Най-малкото защото голяма част от медиите, които младият „магнат“ изкупи, щяха да фалират скоро. Освен това измежду тях има много музикални телевизии и радиа, както и специализирани вестници и списания – за автомобили, женски лайфстайл списания и други, които нямат абсолютно нищо общо с политиката.

Факт е, че повечето от тези медии нямаше да доживеят досега, чисто и просто защото не се управляваха в унисон с времената, в които живеем. Това, което Делян Пеевски успя да наложи в тези медии, са нови управленски принципи, оптимизация, по-голяма ориентираност към нуждите и интересите на читателя и по този начин им даде нов живот. Вестниците и списанията продължиха да се купуват и четат заради по-високото си качество, въпреки че Интернет изобилства от информация, която е хем безплатна, хем не изисква разходка до вестникарската будка. Но това няма да го чуете от никого, защото не е удобно. Ще чуете единствено обиди, нападки и клевети по негов адрес, а защо – не знам кого да попитам.

Ако вярвате на нещата, които се казват за Пеевски, може да останете с впечатлението, че той е просто собственик на издания и само си „клати краката“. Не, този бизнес като всеки друг изисква работа, много работа, и не е открит по-добър измервател от това доколко някой си я е свършил, от успеха на продукта му сред хората.