Защо жените НЕ харесват мускулести мъже | Teenproblem.net

14
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Повечето мъже се стараят да се сдобият с мускулесто тяло, за да могат да привличат вниманието на дамите. Оказва се, че тези усилия са излишни, защото в днешно време жените предпочитат партньорът им да е малко пухкав, пише в. „Metro“.

 

58% от представителките на нежния пол твърдят, че предпочитат половинката им да има мъничко коремче, отколкото мускули и плочки.

 

 

Проучването е направено по повод филма „Лоши съседи“, където Зак Ефрън, който има идеално тяло, си съперничи със закръгления Сет Роугън. Резултатите показват, че 96% от жените смятат, че да излизаш с обсебен от мускулите си мъж е загуба на време. 77% от тях са на мнение, че идеалният мъж няма типичната за известни личности фигура като Даниъл Крейг, а 33% предпочитат среща с Колин Фърт.

 

„Мъж с идеално тяло вероятно внимава какво яде и пие и прекарва часове във фитнеса – каза психоложката Трейси Кокс. – Това предполага, че като партньор няма да е много забавен“.

 

В класацията на известни мъже без мускули, с които жените с удоволствие биха излезли на среща, са Роби Уилямс, Робърт Патинсън, Леонардо ди Каприо, Сет Роугън и комикът Джеймс Кордън.

 

„Доброто чувство за хумор и забавният характер винаги ще надвият фантастичното тяло – каза експертът по срещи Джеймс Прийс. – Тези качества заинтригуват женит дългосрочно и средностатистическият мъж става по-привлекателен от мускулестия красавец“.