Как да подсилим имунитета си през есента

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Предлагаме ви няколко лесни, но ефективни съвета за подсилване на имунитета през есента и зимата

Намалете кафето или се откажете от него

Всъщност, кафето е изключително неправилен избор по отношение на имунната система. То „ограбва“ витамините и минералите на организма и ви дехидратира. Трябва да се уверите, че с една чаша кафе, консумирате двойно повече вода.

Виж още: Проф. Мермерски: чай за имунитет

Не подценявайте съня

Всеки човек е различен – организмът може да има нужда от сън между 6 и 10 часа всяка нощ. Набавяйте си необходимата ви почивка. Сънят се свързва с балансиране на хормоналните нива, включително и хормона на растежа и този на стреса – кортизол. Ползите му са свързани и с поддържане на здравословно тегло, подобряване на мисленето, разсъждаването, настроението. Проучвания доказват още, че кожата е по-жизнена и здрава, когато хората спят достатъчно.

Не забравяйте лимоните

Те са идеална храна за възстановяване на алкално-киселинния баланс. Консумацията на прясно изцеден лимонов сок, разреден с вода, или добавянето му към чай, салата (вместо оцет) помага за поддържане нивата на pH, като по този начин се подпомагат „добрите“ бактерии в организма.

Виж още: Защо да не купуваме лимони

Консумирайте повече протеини

Те да градивен елемент за здраво тяло, ум и имунитет. Хранителният режим, беден на протеин, обикновено е богат на въглехидрати, които лесно се преобразуват в глюкоза. По този начин нивата на кръвна захар се покачват, което стресира панкреаса и имунната система.

Източник: tribali.info