Как да изберем правилната количка

8
Добави коментар
lorelli
lorelli

Как да изберем правилната количка

22 авг 2014

Как да изберем правилната количка

Изборът на бебешка количка може би изглежда лесен на пръв поглед, но закупуването на такава, която не отговаря на личните ви нужди и начин на живот, може да доведе до много проблеми. Освен всичко друго, пазарът е разнообразен и предлага много варианти – от съвсем обикновени колички до произведения на изкуството, които струват колкото първата ви кола.

Избирането на количка става малко по-лесно, когато вземете предвид  лайфстайла на семейството си. Ако правите дълги разходки до магазина или мола, по-лесна за управление, солидна количка е добър избор, ако пък всичко ви е наблизо и често излизате за няколко, но по-кратки разходки, по-леките модели колички са перфектни за случая. Често, доста родители имат 2 колички – една лесносгъваема и лека, и една по-стабилна и с повече функции.

Преди да купите бебешката количка, трябва да си отговорите на следните въпроси:

Колко деца планирате да имате?

Ако е повече от едно, може би е редно да се замислите за количка за близнаци или тризнаци, или поне да инвестирате повече средства в количка, която ще може да се ползва и от следващото бебе;

Какъв да е материалът?

Количките от алуминий или друг метал (CITY, iMOVE и др.) издържат дълго време, но са по-тежки, докато пластмасовите (FLASH, LIGHT) се управляват по-леко и бързо, съответно са и по-леки;

Безопасността е най-важна

Щом става въпрос за малкото съкровище, безопасността винаги е на първо място. Когато избирате количка е важно тя да е стабилна и да стои в правилно изправено състояние, без наклони. Катарамите на коланчетата трябва да могат лесно да се отварят от родител, но да бъдат удобни за детето, а самите коланчета трябва да прилягат удобно около кръстчето на детето, без да го притискат.

Колела и дръжка

Непременно тествайте количката в магазина, за да разберете дали отговаря височината на дръжките на вашата. По-високите родители ще имат нужда от количка с по-високи дръжки или такава с регулираща се дръжка (MONZA), за да не се налага да стоят приведени, когато бутат количката. Голямо удобство са ергономичните дръжки с меко покритие (като нашите модели S100, iMOVE и др.).  Също така, опитайте се да тествате количката, докато се движите с нормална или малко по-бърза скорост, за да видите дали краката ви ще се удрят в колелата й. 

Функции

Съвременните бебешки колички имат много и различни функции – чанта за аксеосари, реверсивна дръжка, многопозиционна облегалка, покривало за крачета и много други. Не забравяйте, че доста от екстрите се продават отделно, така че липсата им не трябва да ви спира да се сдобиете с количката, която най-много ви е харесала.

Бебешката количка може да е вашият най-добър приятел през първите години на вашето бебче. Ако планирате предварително и изберете най-подходящата за вашите нужди и тези на детето, със сигурност ще прекарате още по-приятни мигове в компанията на вашето слънчице.