Седмицата на Модата в Ню Йорк – в Очакване на Пролетта

10
Добави коментар
jane78
jane78

Най-ново в Playluxury

Детайли

Мода

Горещо

 
1
2
3
4
5

(1 глас, оценка 5.00 от 5)

Седмицата на Модата в Ню Йорк – в Очакване на Пролетта5.00 от 51 от общо 1 гласували.

снимки: google.com

Едно от най-очакваните събития в модната индустрия приключи. Седмицата на модата в Ню Йорк сложи началото на вълнуващия месец, по време на който във фешън столиците почитателите на стила проследяват отблизо колекциите на топ дизайнерите за сезон пролет-лято 2015. Есента може и да наближава, но не остава време да се замислим. Прекалено заети сме да следим тенденциите за следващия сезон, които линиите на водещите модни къщи очертават. Пролетта и лятото на 2015-та отново ще бъдат пъстри, цветни и потопени в прекрасни цветя. Флоралният принт остава актуален във всички възможни разновидности, наред с райета и абстрактни мотиви, които в допълнение със свободните кройки носят духа на 70-те. В противовес на хипарските модели са тоалетите с А-силует и правите поли и рокли с дължина до средата на прасеца. Ярки и наситени цветове не липсват по подиумите, но те отстъпват място на пастелните тонове и обичайните по-скоро за студените месеци бордо и тъмносиньо. Черно-бялата класика, разбира се, остава винаги модерна.

Както обикновено, тя е в основата на колекцията за пролет-лято 2015 на Alexander Wang. Монохромната линия обаче е допълнена с ярки цветни акценти. Смели разрези, прозрачни материи и вталени силуети – моделите на Wang са секси, но и изтънчени.

Иноватовният подход на дизайнера се усеща не само в новата му визия за късите топове, но и в някои от по-разчупените кройки и смесването на материи. Дори някои от мотивите с ретро дух не успяват да повлияят на футуристичното усещане, което носи колекцията на Alexander Wang.

Зашеметяващи модели в черно и бяло, допълнени от ярки тонове и цветни принтове показа Donna Karan. Очевидно е, че дизайнерите не могат да се отърсят от вдъхновението, което им носи модата на миналото. Препратки към 50-те и 60-те години на миналия век виждаме в силуетите на Dona Karan. Разкроените поли и рокли с дължина до средата на прасеца са осъвременени с абстрактни принтове, а по-вталените кройки са раздвижени с набори и умела игра с обема.

Не липсват и дълбоки деколтета, примамливи цепки и ефирни рокли от шифон – Donna Karan остава вярна на женствения си стил. Безспорната изненада в колекцията бяха екстравагантните шапки. Те определено внасят съвременен дух в линията и накараха мнозина да се запитат, дали Pharrelle Williams има пръст в модното шоу.

Истинска цветна градина е колекцията на Michael Kors. Линията на дизайнера е изумителна хармония от наситени цветове, пастелни тонове и класическите бяло и тъмносиньо. Смес от ретро и модерен вид се вижда и при кройките, а класическата риза е в дълъг вариант и съчетана с разкошна прозрачна пола с яркожълти цветя. Геният на Michael Kors в пълния си блясък!

Цветята на пропускат да разцъфтят и в колекцията пролет-лято 2015 на Victoria Beckham. С изключение на флоралния принт и графичните елементи, линията на дизайнерката се отличава с изключително изчистен стил. Бяло, черно, бордо и пясъчно се допълват от акценти в бледи пастелни тонове.

В контраст с по-елегантните колекции е модното дефиле на Tommy Hilfiger. Гръндж, хипи, рокендрол елементи – в бунтарската линия на американския дизайнер има всичко. Ефирни шифонени туники, кожа с косъм, геометрични мотиви, апликации превръщат ревюто на Tommy Hilfiger в цветна въртележка от възприятия и емоции.