Уроци по рисуване и курсове по рисуване, за ученици и кандидат-студенти

0
Добави коментар
plana
plana

Уроци по рисуване и курсове по рисуване за ученици, и кандидат-студенти

Уроци по рисуване за кандидат-студенти

Уроците за кандидат-студенти включват подготовка за всички видове изпити по „Рисуване“ в Националната художествена академия/1-ви изпит/, съдействие за консултации за 2-ри изпит по специалността в НХА и при необходимост подготовка на портфолио; изпит по „Живопис“ в НХА; изпити по “Мода” в НХА; изпити по Рисуване в Лесотехнически университет; изпити за спец. “Инженерен дизайн” в Технически университет; подготовка за кандидатстване с изобразително изкуство в Софийски университет, както и подготовка на портфолио при кандидатстване в НБУ или университет в чужбина.

Етюд 3/4 фигура

-Рисуване : в зависимост от нивото и художествената култура на всеки ученик, се преминава през : рисуване на ръбести и овални предмети, рисуване на сложен натюрморт от натура, рисуване на глава-етюд от натура, рисуване на ¾ и цяла фигура от натура. Целта е поетапно формиране на умения и знания за правилно конструктивно и светлосянъчно изграждане на натурата. За предпочитан материал в началото бих посъветвала да се използват моливи, в последствие техника с въглен и туш/перо. В зависимост от времето за подготовка на всеки кандидат-студент се подготвя индивидуален план за по-обширна или по-съкратена подготовка, чрез която да се усвоят тези умения.

Етюд 3/4 фигура

-Живопис – подготовката по Живопис включва рисуване на глава от натура и ¾ фигура от натура, след овладяване на принципите за изграждане на графичен етюд. Целта е овладяване на конструкцията и постигане на пластично моделиране на обемите с цветен материал, който може да бъде произволен според изискванията на НХА: темпера, акрил, маслени бои и др.

-Портфолио – подготовка на рисунки , цветни задачи и композиции за кандидатстване във Висше учебно заведение, съобразени със съответните изискванията.

Обучението се провежда в малки групи до 5 човека в творческа и спокойна атмосфера в София. Уроците се провеждат в събота по 4 или 8 астрономически часа на комуникативно място в кв. Младост 1. Има възможност за сутрешни или следобедни занимания. График:

При интерес и записване може да се свържете с мен като ми пишете на e-mail: [email protected] или на се обадите на тел: 0883 461 596.

 

Уроци по рисуване за ученици

Обучението по рисуване, дори и в група, е индивидуално. Всеки работи по програма, изготвена лично за него и съобразена с неговите цели и темпо. Затова включването в група по рисуване може да стане във всеки момент. На всеки курсист се преподава теорията на изобразителното изкуство от самото начало. Но въпреки това, препоръчвам да отделите достатъчно време за подготовката си по рисуване.

Уроците за седмокласници включват поетапно рисуване на натюрморт с овални и ръбести предмети, натюрморт с 2-3 предмета без драперия и сложен натюрморт с драперии и комбинации от много предмети, разположени различно в пространството. Правилното и методично изучаване на натурата е важна част от изграждане на базови познания при кандидатстването в Художествена гимназия, върху който ученикът ще развива по-нататъчните си умения при рисуване на човек от натура. Подготовката цели при полагане на изпит, учениците да могат да организират времето си, за да изградят грамотно-конструктивно и светлосянъчно поставената задача. Подготовката по рисуване е съобразена с изпитните задачи на конкретното училище и специалността, а именно:

Сложен натюрморт

– Натюрморт – изобразяване на обемни тела /предмети/ по натура с черен материал /молив, креда, туш и др./ на картон с размер 35/50 см. за пет астрономически часа.

– Фигурална композиция – изобразяване на човешки фигури в среда по поставена тема на картон с размери 35/50 см. с материали по желание за пет астрономически часа.

– Декоративна композиция – създаване на цветна задача/проект за десен, покривка и др./ с цветни материали в зададен формат за пет астрономически часа

Обучението се провежда в малки групи до 5 човека в творческа и спокойна атмосфера в София. Уроците за кандидат-гимназисти се провеждат в събота по 4 астрономически часа на комуникативно място в кв. Младост 1/часовете са публикувани по-нагоре на страницата/. Обучението по рисуване е подходящо и за ученици от 5 и 6 клас, които искат да се готвят от по-рано за изпитите по изобразително изкуство.