Лазерна Епилация

1
Добави коментар
ceylan777
ceylan777

Лазерна Епилация

Какво представлява лазерната епилация и кое е нейното предимство?
При лазерната епилация излъчената светлина се поглъща от пигмента в космените стъбла и фоликули и се трансформира в топлинна енергия, което води до тяхното загиване. По този начин светлината въздейства избирателно върху космените структури без поражения върху обкръжаващата кожа.

За кого е подходяща този вид процедура?
За мъже и жени с всякакъв тип кожа.

Кои зони могат да бъдат третирани?
Всички зони от тялото могат да бъдат подложени на лазерна епилация – на практика няма ограничения за областите, които могат да се третират.

Колко процедури са необходими?
Броят на процедурите e индивидуален и зависи от много фактори: структура на косъма, обработваната зона, възраст, хормонален фон, и др. За зоните на тяло обикновено броят им е около 4-6 , а за лице – около 6-12.

Препоръки преди сеанса на лазерната Епилация:
1- Зоните които ще се подложат на лазерна епилация не трябва да е със слънчев загар или солариум, по време на сеанса тенът трябва да е близък до естествения цвят на кожата.
2- Преди лазерната епилация 20 дни космите не трябва да бъдат изскубвани /кола маска, пинсета, епилация/
3- Три дена преди сеанса космите може да бъдат премахнати с бръснач по тялото и ножица по лицето.
4- Космите които ще се подложат на лазерна епилация не трябва да са третирани със супра или боя преди това.
5- Процедури като пилинг или други козметични продукти които водят до белене при кожата не се препоръчват 15 дни преди това.
6- По време на епилацията не трябва да има грим по лицето.

Препоръки след сеанса на лазерна епилация:
1- След лазерна епилация третираните зони не трябва да се излагат на слънце или ултравиолетови лъчи в солариум в рамките на 2 дена. Ако не може да се избегне (например за лицето) трябва да се използва крем с висок защитен фактор (SPF 30)
2- Ако сте се излагали на слънце или солариум между процедурите и имате тен, не се препоръчва да се продължи с лазерната епилация. Това ще бъде възможно след като цвета на кожата ви стане близък до естествения цвят.
3- След лазерна епилация може да се вземе душ с хладка вода. Кожата не бива да бъде подлагана на пилинг,почистване и други изтощаващи за нея процедури.
4- Нормално е да се появи зачервяване за 1 час или няколко дни, в зависимост от чувствителността на кожата и мястото подложено на епилация.
5- При някои хора след процедурата може да се появят мехурчета или пъпки, които ще изчезнат от само себе си без да има нужда от допълнителна лекарска помощ.
6- Корените на Космите в зоната ,която е подложена на лазерна епилация, съвсем малко могат да се удължат в рамките от 3 до 10 дена, след което започват да окапват или могат съвсем леко с пръсти да се изскубнат
7- Между процедурите трябва да има интервал време от 4 седмици за лицето и 6 седмици за тялото.

 

лазерна епилация пловдив, лазер пловдив, лазерна епилация, лазер център пловдив, лазерна епилация в пловдив, лазерна епилация в пловдив цени, lazerna epilacia, armada