„Vendôme“ – вдъхновение с немско качество за ресторантите на Варна

20
Добави коментар
rumianka82
rumianka82

Германия е страна, която се гордее със забележителни кулинарни майстори и впечатляващи ресторанти. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ разказва за немския ресторант „Vendôme“, заемащ  дванадесета позиция в класацията „50-те най-добри ресторанта в света“.

Какво е характерно за ресторант „Vendôme“? – от блог „Ресторанти Варна“

Разположен в сградата на Grandhotel Schloss Bensberg, с изумителна гледка към залива и катедралата в Кьолн, ресторант „Vendôme“ още от пръв поглед пленява своите посетители. Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ отбелязва, че въпреки че немският ресторант носи името на столицата на френската област Loir-et-Cher, кулинарните му предложения са далеч от френската кухня. Тук шеф Joachim Wissler претворява най-доброто от немската кулинария в съчетание със съвременните техники на готвене. Немският кулинарен майстор дори придобива световна слава благодарение на почитта си към традиционните немски ястия, на които той придава модернистичен облик в съответствие с  принципите на движението „Нова немска кухня“. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ счита, че именно в това се крие успехът на едни от най-добрите ресторанти във Варна и по света – в умението рецептите от стари местни готварски книги да бъдат „пренаписвани“ и адаптирани към съвремието. Това е и важна черта от философията на ресторант Вила Марциана – Варна. Тук шеф Джеджев и неговият екип черпят вдъхновение от богатството на българската природа и кулинария, добавят към него модерни идеи и техники и успяват да създадат специалитети, които по нищо не отстъпват на тези в най-добрите ресторанти по света.

Тайните в кухнята на ресторант „Vendôme“ – вдъхновение за кулинарите в ресторантите на Варна

Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ отбелязва, че огромна част от успехите на немския ресторант се дължат на кулинарния майстор в кухнята му. Освен че се отнася с особена почит към немските кулинарни  традиции, шеф Wissler е силно повлиян от молекулярната гастрономия. Това води до формирането на отличителен личен стил на готвене, към изграждането на който всички готвачи в ресторантите на Варна би трябвало да се стремят. Joachim Wissler съумява да пресъздаде в менюто си културата и навиците на хранене в Германия от десетилетия насам, да ги комбинира със забравени кулинарни съставки и чрез елегантна деконструкция на тези елементи да сътвори симфония със съвременно „звучене“. Според екипа на блог „Ресторанти Варна“ неутралните мебели и детайли от дизайна в просторната трапезария на „Vendôme“ допълват любовта на шеф-готвача към чистите съставки и простите композиции. Кулинарните предложения са модерни и провокативни, превръщащи посещението в немския ресторант в незабравимо преживяване.

Менюто на „Vendôme“, представено от екипа на блог „Ресторанти Варна“

Според екипа на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“, за да е наистина впечатляващо менюто в даден ресторант във Варна или по света, то трябва да предлага на гостите неочаквано гастрономическо приключение, което не биха могли да получат в никой друг ресторант. Това е стремежът и на ресторант Вила Марциана – Варна, чието дегустационното меню представлява уникална хармония между българския вкус, съвременните гурме достижения и безпогрешния нюх на шеф Джеджев. С какво се отличава менюто на „Vendôme“ от менютата в ресторантите на Варна? От новата кухня през 70-те и 80-те години на миналия век до Средиземноморското движение през 90-те, което за първи път включва зехтин в немската кухня, 17-степенното меню на немския ресторант отвежда посетителите на кулинарно пътешествие във времето. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ отбелязва, че там класически ястия като гъши дроб с трюфелова пяна и тамарило се прераждат и придобиват съвременен образ и вкус. Всичко това печели на ресторант „Vendôme“ дванадесето място в класацията „50-те най-добри ресторанта в света“ за 2014 година, три звезди Мишлен, 19.5 точки от гайда Gault Millau и още множество признания, към които Вила Марциана и всички добри ресторанти във Варна се стремят.

С това приключва кулинарната разходка до един от най-успешните немски ресторанти. А ако искате да си подарите пътешествие до по-близка гурме дестинация, насладете се на дегустационното меню в ресторант Вила Марциана – Варна!

Още новини от рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“