Най-успешните публикации на марки във Facebook

3
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Най-успешните публикации на марки във Facebook

18.09.2014 г., 01:03

Американският телевизионен канал ESPN постигна голям успех във Facebook като представи анимирано изображение на германския футболен герой Филип Лам, вдигнал високо купата на Световното първенство по футбол. Визията предизвика общо 1,7 млн. действия сред потребителите на социалната мрежа, 1,4 млн. от които са кликвания на бутона „харесва ми“. 

Топ 10 на публикациите от марки, предизвикали най-масов отзив сред потребителите на Facebook, е свързан най-вече със спорта.

Силните мигове на големите спортни надпревари по света, отразени в снимки, провокират най-висока степен на интеракция сред хората в сайта, сочи класация на изследователската фирма от САЩ Shareable, цитирана от Adweek. И макар че алгоритъмът на социалната мрежа се промени и виждаме неща, избрани от нея, в началната ни страница, марките все още печелят най-висока видимост чрез отразяването на спортни събития.

Ето и най-провокиралите обратна връзка Facebook публикация на 2014 г. По данни на Sherable те са били повод за най-голям общ брой „харесвания“, споделяния и коментари. 

Budwieiser се радва на популярност с видео рекламата й за Супербоул 2014 г.  CBS Sports предизвика 1,2 млн. действия сред потребителите на социалната мрежа със снимка на излизането на бразилската футболна звезда Неймар от терена на Мондиал 2014.  Отразяването на самоубийство на известен човек е трудно, но сайтът Huffington Post успя да се справи с него, като публикува тази снимка с цитат от Робин Уилямс при новината за смъртта му.  Nike също постигна нещо забележително, като представи анимиран рекламен клип в навечерието на Световното първенство по футбол. Макар че е сравнително дълъг за брандиран клип в социалната мрежа, филмът от 5 минути предизвика общо над 1 млн. „харесвания“, споделяния и коментари.  Феновете на E! Online пък „полудяха“ при вида на тази снимка на Шакира и сина й на откриването на Мондиала тази година.  SB Nation спечели внимание с тази снимка на аржентинския нападател Лео Меси, награден със „Златна топка“ след загубата на отбора му от Германия на Световното първенство.  HitFix Entertainment News пък зарадва хората със снимка на бебе, облечено като Снежанка, което се среща със Снежанка за първи път. Кадърът предизвика 828 000 действия от страна на Facebook потребители по целия свят.