Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 1 | Филми Онлайн

8
Добави коментар
HaloFore
HaloFore

Световният феномен „Игрите на глада“ продължава да поддържа разбушувалия се огън с този нов филм, в който футуристично общество принуждава членовете си да участват в телевизионна игра, чиито правила ги задължава да убият или да бъдат убити.

В лентата участва и Филип Сиймур Хофман, който почина на 46 г. от свръхдоза през февруари 2014 г. и когото ще видим и в Част 2 на третия филм, която е в постпродукция и ще излезе през 2015 г. Двата първи филма на поредицата („Игрите на глада“ 2012 г. и „Игрите на глада: Възпламеняване“) събраха над 1,5 млрд. долара приходи в световен мащаб.

„Сойка-присмехулка“ част 1 заварва Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) в окръг 13, след като тя буквално разрушава игрите завинаги. Под ръководството на президент Алма Коин (Джулиан Мур) и напътствията на доверените си приятели, Катнис разперва криле и се впуска в борба за спасяването на Пийта Меларк (Джош Хътчерсън) и на един цял народ, вдъхновен от нейния кураж.

Младата новозеландска поп звезда Лорд, нашумяла с хита „Royals“, изпълнява официалната песен на лентата. 
Режисьор: Франсис Лорънс
В ролите: Доналд Съдърланд,Уди Харелсън, Лиъм Хемсуърт, Джош Хътчерсън, Дженифър Лорънс, Уес Чатам, Джулиан Мур, Лили Рейб, Натали Дормер, Филип Сиймур Хофман, Евън Рос, Елдън Хенсън
Сценаристи: Дани Стронг, Питър Крейг
Продуцент: Нина Джейкобсън
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
По книгата на: Сюзан Колинс
Световна премиера: 19.11.2014
Премиера в България: 21.11.2014
Производител: Lionsgate
Разпространител: Форум Филм България

Labels: Приключенски, Фантастика