SEO оптимизация на сайт

3
Добави коментар
seojob
seojob

Практически всяка компания на етапа на създаване на сайт се сблъсква с проблема – привличане на релевантни посетители за Интернет проекта си. Оказва се, че привличането на целева група потребители – клиенти на компанията е не съвсем тривиална задача, нуждаеща се от финансови и времеви вложения.

Съгласно статистиката 90% от потребителите ползват търсачките за търсене на стоки и услуги, а около 80% от тях отделят внимание само на първата страница с резултати от търсене. Тези цифри говорят за това, че попадането на първата страница от резултатите след търсене по целеви запитвания ще направи вашия сайт видим за достойно количество потенциални клиенти.

И така за компаниите става интересно да оптимизират сайта си правилно за Google, Yandex, Bing и други търсещи системи, за достигане на високи позиции в резултатите при търсене по ключови думи и фрази на потребителите. Ако вас ви интересува именно това, то попаднахте на правилното място. Комплексната SEO оптимизация ще ви позволи да решите не леката задача за победата в търсачките и топ позиции в резултатите.

Станете наш клиент и ние ще ви “изстреляме” сред първите!

Ние знаем как правилно да оптимизираме уеб сайт за търсещите системи. Ние постоянно изучаваме новите технологични промени в алгоритмите на търсачките, владеем правилата за оптимизиране в основните търсещи машини в Интернет. Ние използваме новаторски способи за популяризация на сайт, които ни позволяват да превърнем оптимизацията в инструмент за конкурентна борба. Оптимизацията за търсещи системи позволява при не големи разходи да намерите голямо количество клиенти.

Ние ви предлагаме комплексен подход. Популяризацията на сайтове не се свежда до напълване на текста с ключовите думи. Преди да оптимизираме сайта ви за търсачките, ние провеждаме щателен анализ (одит) на сайта ви по много параметри и избираме само ефективни техники за популяризация. Само добър план, след подробен анализ, ще позволи да бъде проведена най-ефективната технологична оптимизация на сайта (on page) и след това off page оптимизацията за търсене по ключови думи.

SEO оптимизацията на сайта – това е съвременно мощно средство за Интернет реклама, с помощта на което ние превръщаме вашия сайт в ефективен и високо рентабилен инструмент за маркетинг и продажби. Оптимизацията за търсачки – това е шанса ви да излезете на лидерски позиции във вашия отрасъл. Популяризацията в търсещите системи се явява съвременен, проверен по резултатност способ за привличане на сайта на заинтересовани потребители, запитващи за конкретни стоки и услуги.

SEO оптимизацията за търсачките дава възможност да видите на вашите проекти максимално количество потребители, позволява на клиентите ви да узнаят за дейността на вашата компания. След провеждането на мероприятията по оптимизация за търсачки, даже несложните сайтове стават посещавани и, ако те имат подобаващия, функционален и информационен инструментариум, то започват да ви носят приходи.

В нашата компания комплексната оптимизация на сайт за търсачки включва три основни етапа:

 

Първи етап: On Page SEO оптимизация (технологична оптимизация на сайта)

Това са методи и способи по подобряване на вътрешните фактори (в самия сайт), оказващи положително влияние на аранжирането на резултатите в търсачките и подготовка за Off Page SEO оптимизацията (работа с външните фактори, спомагащи за топ позициониране). Технологичната SEO оптимизация се състои от следните дейности:

Анализ на ключовите думи (Keyword research).

Оптимизацията на сайтовете винаги започва с избор на ключови думи, по които потребителите биха търсили вашия сайт. Това е началния и един от най-важните етапи. В зависимост от това, колко правилно са избрани ключовите думи и фрази, в значителна степен зависи ефекта от услугата.

Голямо значение за търсещите системи имат текстовете, за да може оптимизацията да доведе до желаните резултати. Към текстовете произтичат редица изисквания – уникалност, плътност (keyword density) на ключовите думи и т.н. Задачата попаднала в ръцете на SEO специалист винаги включва работа с текстовете. Между другото добре е текста не само да е “оптимизиран”, но още да е привлекателен за посетителя на сайта ви, да подканя за поръчка на вашите продукти и услуги. Добрите текстове са основа на високо търсене и увеличаване на вашите приходи. А SEO оптимизацията се провежда именно с идеята за ръст на вашия бизнес.

Внасяне на технологични промени в сайта.

Изчистване на кода на сайта от злонамерен код. Премахване на непозволени за ползване скриптове и др. софтуерни механизми. Валидиране на HTML кода на сайта според международните стандарти. Преработване на сайта до пускането му с човешки четими пътища (Search Engine Friendy URL’s), ако това е възможно.

 

Втори етап: Off Page SЕО оптимизация за търсене по ключови думи

Off Page SЕО оптимизацията представлява използване на редица външни способи за високо позициониране на сайта в резултатите от търсене в търсачките. Off Page SЕО оптимизацията следва следните действия:

Регистрация в каталози и директории.

Подбират се най-добрите и тематични списъци със сайтове, в които следва да се регистрира вашия сайт. Регистрациите трябва да се извършват със специфична тактова честота, за да не стане преоптимизация по този показател и да имаме бан от търсачката. Добре е повечето регистрации да се правят в релевантни за дейността ви сайтове. Често регистрацията в каталози и директории се формира като отделна услуга.

Формиране на списък с места за разполагане на линкове.

Подбират се качествени списъци със сайтове, на които следва да се разполагат връзки към оптимизирания сайт. Стратегията за изграждането на входящи връзки е от изключително значение за последващото развитие. Оптимизирането на сайта в съвременните условия предвижда използването на сериозен линк мениджмънт като най-ефективния метод за достигане на високи резултати в SERP (Search Engine Results Page). Определянето на подходящи места за разполагане на връзки е процес, който изисква особено внимание. Сайтовете трябва да отговарят на редица изисквания, за да са връзките от тях действително полезни в процеса на оптимизация на сайта. Правилния избор на площадки за разполагане на връзки прави ефективна и евтина комплексната SEO оптимизация.

Разработка на текстовите линкове.

Грамотните текстови линкове са необходими за ефективната комплексна оптимизация. В текстовите връзки на сайта следва да се ползват думи, по които всъщност ще се осъществява цялостната работа. Освен това, ако входящите линковете се намират обкръжени от текстове, съдържанието на който е тематично, то за нашия сайт ще има максимална полза.

Поместване на връзките на избраните места.

На предварително избраните сайтове, в които трябва да присъстваме, се провежда разполагане на линковете. Голямо значение има качеството на тези уеб сайтове. Ако сложим връзките на “недостойни” според алгоритмите на търсачките места, то популяризацията на сайта може да пропадне , оптимизациата да стане рискована, нещо повече оптимизирания ресурс да получи санкция и наказание. Именно заради това Off Page оптимизацията следва да се поръчва на специалисти, които умеят правилно да избират най-качествените ресурси без да поставят в риск проекта на клиента. Стойността на грешките на този етап може да бъде голяма, затова сме длъжни да се доверяваме на тези, които наистина знаят как да позиционират високо нашия сайт.

Разполагане на видео файлове, описващи дейността ви в Youtube например и визуализация им на сайта ви. Задължително в Youtube клиповете следва да са подробно описани с полезен и информативен текст какво следва да се види в клипа.

SMO (Social Media Optimization).

Присъствието и поддръжката на сайтове в социалните мрежи е задължително в днешно време. Най-ценните и водещи социални медии, в които задължително трябва да присъства всеки бизнес са няколко, като има и специфични, според бизнеса ви. Абсолютно задължително трябва да имате профил в Google plus, Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn.

 

Трети етап: Поддръжка на резултата постигнат от комплексната SEO оптимизация

Провеждането на Оn Page и Off Page SЕО оптимизация – това е само началото на дългия път по популяризация на вашия сайт с цел утвърждаване на бизнеса ви в интернет. Поддръжката на резултата на оптимизирания вече сайт – етап за задържане и подобряване дори на постигнатите от сайта позиции в търсачките. На този етап са важни за отработване следните задачи:

Коригиране на списъка с ключови думи, по които се провежда оптимизацията за търсачки. Благодарение на постоянния мониторинг на ефективността, който винаги съпровожда оптимизацията, се премахват по-малко ефективните и се прибавят по-ефективни думи, за да се достигне максимален ефект.

Коригиране на текстовите връзки и ресурси. Силните обратни линкове трябва да позиционират високо сайта ви. Трябва внимателно да се следят поместените връзки по проекта ви, контролирайки по този начин цялостната оптимизация по проекта. Ако дадени връзки губят ефективността си – те незабавно се заменят с други, които допринасят повече за добрите крайни резултати.

Коригиране на текстовете. Текстовете в интернет често загубват уникалността си, а това може да се отрази негативно на позициите на сайта и да понижи ефекта от проведената SEO оптимизация. Ние следим за уникалността на текста и своевременно променяме загубилите уникалност текстове, тъй като този фактор наистина влияе в дълбочина на успешния резултат.

И накрая най-важното – увеличаване на трафика към сайта, увеличаване на продажбите, на директно достигналите до вас посетители превърнати в клиенти. Това е нашата главна цел, заради която се провеждат всички мероприятия по оптимизация на сайта.