Хакери пуснаха нова порция голи снимки на звезди

10
Добави коментар
tedy79
tedy79

В началото на месеца се разрази огромен скандал, породен от сериозен пробив в личните iCloud профили на някои от най-големите звезди на САЩ. Сред тях се отличиха имената на Дженифър Лорънс, Кристен Дънст, Ариана Гранде и много други.

Въпреки че отзвукът от тази новина започна да отслабва, американските звезди отново имат сериозен повод за притеснение. Според информация на BGR, разпространена и от Phonearena, хакерите са пуснали нова сериозна порция голи снимки. Те са се появили в Reddit и 4Chan, но са били бързо премахнати. Сред тях отново присъствала Дженифър Лорнъс (отново), но и съпругата на Кание Уест – Ким Кардашян. Сред останалите потърпевши са Ванеса Хъджънс и актрисата от „Теория за Големия взрив“ – Кейли Куоко.

От ФБР вече водят разследване, а моделът Джой Кориган обяви намерението си да съди Apple, тъй като iCloud акаунтът й е компрометиран за втори път. Компанията, създател на iPhone, направи няколко промени – потребителят получава известие, ако iCloud профилът му е отворен от ново устройство или ако някой се опитва да смени паролата.

Apple: Изтеклите голи снимки не са знак за слабост в iCloud