Седмица на модата в Милано: най-доброто от подиумите » Моден свят

9
Добави коментар
svetla58
svetla58

Седмицата на модата в Милано бе белязана от абсолютните властелини в модната индустрия. По лъскавите й подиуми видяхме да се разхождат модели излезли изпод ръцете на дизайнери от световна класа, чиито имена от години са символ на стил и висша мода – Gucci, Prada, Dolce&Gabbana, Emilio Pucci, Versace, Roberto Cavalli, Giorgio Armani и много, много други.

И ако сред вас има някоя истинска почитателка на модата, то ние сме напълно сигурни, че няма друго място на земята, на което да предпочита да бъде повече!

Селектирали сме най-доброто от ревютата на своите любими дизайнери, които ни показват какво ще бъде модерно през идната пролет и на какво е най-разумно да заложим.

Започваме с главозамайващото ревю на Gucci, което се състоя още първия ден от Седмицата на модата в Милано. Марката представи една невероятна колекция, която съчетава в себе си безкрайно много цветове, материи и принтове. Забелязва се силно предпочитание към нюансите на оранжево, бордо и тъмно зелено. Срещаме още нещо, нетипично за пролетта и лятото – използването на кожа с косъм, велур и естествена кожа. Класическите стилни модели обаче няма как да не ни харесат.

Max Mara представи една женствена колекция, чиито свежи цветове силно ни напомнят за прохладните пролетни дни – светло бежoво и сиво, кафяво, синьо, оранжево. Появяването на стилни широкополи шапки, изцяло съобразени с тоалета, ни направи силно впечатление и ни напомни колко модерни ще бъдат те през пролетта и лятото. Брандът бе избрал два основни принта за колекцията си – бяло и черно на ситни точици и един и същ едър флорален мотив, който се появяваше в различни цветове.

Един съвсем нов силует представи всеизвестната модна къща Prada. В тоалетите си марката бе заложила основно на рокли с яка тип поло и липсващи ръкави, които смело бяха съчетани с цветни чорапи малко под коляното. Цветовете, които доминираха колекцията, бяха основно черно, светло бежoво, зелено, оранжево и се появяваха в стилни съчетания върху най-различни нестандартни принтове. И в тази колекция дантелата заяви своите твърди позиции за пролетта и лятото, а връхните дрехи отново бяха обемни и свободни.

Едно безспорно запомнящо се ревю представи Moschino. Известни с нестандартните си модни решения, тази година брандът разходи по бляскавата си сцена живи кукли Барби. И ако някога като деца сте си мечтаели да имате дрехите на всеизвестната кукла, тази колекция е точно за вас. Дрехите, които моделите представиха, бяха сякаш току що извадени от страниците на известния момичешки комикс и, разбира се, розовото бе абсолютният доминант на подиума. Целият ансамбъл беше на лице – Барби на плажа, Барби по магазините, Барби спортува, Барби на гала вечеря.

Moschino обаче успя да привлече вниманието и по друг начин. Всички гости, които бяха поканени да гледат ревюто от първите редици, получиха подарък кукла, облечена в първия модел, който се появи на подиума.

Една невероятно стилна и свежа пролетно-лятна колекция представиха винаги безупречните Missoni. Цветовете бяха светли и нежни – бежово, пастелно розово, тюркоазено синьо – често преливащи се от един нюанс в друг, а материите – леки и прохладни. Основните принтове, които брандът бе избрал, бяха едър флорален мотив и многоцветно райе. Гледайки безспорно успешната колекция на Missoni, започваме отново да мечтаем за безкрайните летни дни, прекарани на плажа

Какво би била Седмицата на модата в Милано без Versace? Марката представи една свежа пролетна колекция, в която преобладаващи цветове бяха черно, бяло, пастелно розови и синьо, придружени от кожа и цветни акценти в ярко червено. Направиха ни силно впечатление нестандартните принтове и моделите от лъскави материи и прозрачни елементи, които се появиха към края на шоуто.

Харесваме Emilio Pucci, защото никога не ни разочарова! Колекцията, която брандът представи на Седмицата на модата в Милано, само затвърди нашите симпатии. По подиума се разходиха невероятно стилни и женствени модели в светли пролетни цветове, нежен флорален мотив и леки материи. Особено много ни харесаха свободните дълги рокли в безбройни преливащи се цветове и със стилна предна закопчалка. Ако има една колекция, която да можем да си откраднем от Седмицата на модата без никой да забележи, то определено ще бъде именно тази!

Колекцията, която властелинът на италианската мода – Roberto Cavalli, представи по време на Седмицата на модата в Милано бе една невероятна смесица от свободни силуети, безбройни ярки цветове, нестандартни принтове. Присъстваха, разбира се, и дежурните ансамбли изцяло в бяло и черно, но разчупени от прозрачни елементи, бродерии и дантела. Изключително много ни харесаха няколкото модела с премерени и приемливи за ежедневието пера.

Известният дизайнер Giorgio Armani представи една изключително женствена и нежна колекция, с което за пореден път ни доказа, че много често мъжете отлично разбират женските нужди. Всяка една дама би желала да притежава поне едно от съкровищата в колекцията на Armani. Красивите силуети, нежните материи – тюл, сатен, коприна, светлите пастелни цветове ни оставят безмълви пред изключителния талант на дизайнера.

Типично за марката, Dolce & Gabbana представи една изключително царствена колекция, създадена от обемни силуети, сложни бродерии, безбройни мъниста и нежна дантела. Основните цветове са черно и тъмно червено, допълвани от златни елементи. Силно впечатление ни направи красивият и много женствен флорален мотив – едри червени карамфили и рози. Разглеждайки колекцията на световно известният бранд, няма как да не си помислим, че гледаме към една осъвременена верия на тоалетите носени в кралския двор.

Автор: Преслава Цачева