Договаряне на изгодна цена за недвижим имот

8
Добави коментар
kazanlak
kazanlak

 Покупката или продажбата на жилище може да бъде стресово изживяване за всеки. За щастие, можете наемете агенция за недвижими имоти, за да улесните целия процес. Има редица неща, с които  един агент може да ви помогне, като намиране на подходящо място и договаряне на по-изгодна цена. Често преговорите относно цената на имота са най-трудната част за един агент. Ако тепърва навлизате в този бранш, следващите редове може да ви бъдат полезни, когато трябва да договаряте сумата, която клиента ви трябва да заплати за покупката на апартамент.

Сравнете цените на имотите в района

Един от най-добрите методи за изисквате по-ниска цена от продавача, е да проучите как вървят жилищата в съответния квартал.  Например, един дом може да бъде оценен от собственика на 120 000 лева, но ако почти всички други жилища със сходни характеристики в квартала се оценяват на 100 000 лева, можете да използвате тази информация, за смъкнете цента до някакво разумно ниво.

Познаването на пазара

Когато сте наясно с тенденциите на пазара с недвижими имоти, вие сте винаги едни гърди напред. Например, когато говорите с потенциален купувач с цел да предложи малко по-висока сума за даден имот, можете да го убедите, че стойността на жилището ще скочи значително след време, в следствие на тенденциите за този район.

Дискутиране на евентуални  ремонти

Преди почти всяка сделка с недвижими имоти, купувачът ще настоява да бъде извършен оглед, който да гарантира, че домът е в добро състояние. Ако бъдат открити някакви сериозни проблеми, клиентът ще иска да бъде извършен ремонт. Добрият агент, ще може да използва тези проблеми, установени по време на огледа, за да убеди продавача да свали цената.