5 неща, който да вземете със себе си докато пътувате, за да останете във форма.

16
Добави коментар
keepfit
keepfit

5 неща, който да вземете със себе си докато пътувате, за да останете във форма.

Ако пътувате само от време на време, не е голям проблем да поддържате форма и да живеете здравословно. Няколко почивни дни няма да наранят никого, а освен това понякога почивката трябва да бъде точно това – почивка.

Но ако пътувате регулярно и работата ви е свързана с това, е хубаво да намерите начин да запазите добри хранителни и спортни навици, защото това е от съществено значение не само за физическото, а и за психическото ви здраве. Пътуването може да бъде стресиращо и няма по-добро решение за справянето с него от малко спорт.

Ето няколко основни и полезни неща, които да вземете със себе си при пътуванията, които ще ви поддържат във форма:

 

1. Здравословни закуски

Когато сте в движение, почти е невъзможно да намерите здравословна храна. Автоматите за храна стават вашата кухня, а ако решите да хапнете нещо здравословно, единствения вариант остава да дадете от  10 до 15 евро за салата от ресторанта на летището.

Вместо да тършувате наоколо за нещо съмнително здравословно, опаковайте здравословна закуска като ядки, мюсли, плодове или протеинов шейк. Ако ще прекарате повече време по летищата, помислете за нещо повече от закуска и подгответе цяло ястие за през нощта, преди да се отправите към пътуването.

 

 

 

2. Въже за скачане

Пробвали ли сте предимствата на въжето за скачане? Практически с него може да тренирате навсякъде където пожелаете, а най-големият плюс е, че е лесно преносим уред за упражнения. Понякога летните месеци са доста топли и ако сте на командировка, да речем в Испания, там дневните температури стигат до 35 градуса, което прави дори и ходенето навън не предпочитано. Така че 20 минути скачане на въже в климатизирана хотелска стая, звучи доста хитро.

 

 

 

3. Бутилка за вода за многократна употреба

Лесно може да се дехидратирате докато пътувате. Мъкнейки наоколо чантите си с багаж, лесно може да се изпотите (което всъщност e добро физическо упражнение – да носите чатите си, а не да ги търкаляте) и бързайки за вашия гейт лесно можете да напълните вода от чешмата.

Чрез запазването на метална, пластмасова или стъклена бутилка за вода, може да контролирате вашия прием с вода. Изпийте бутилката преди на преминете през охраната и след това отделете минутка да я напълните отново от чешмата след нея.

 

 

 

4. Удобни за ходене / тичане обувки

Много често, когато хората пътуват единствено по бизнес цели, те носят само най-важните неща, от които се нуждаят, което обикновено означава официални обувки и костюм.

Вземете по един чифт обувки, които можете да използвате за бягане/движение, като така ще се чувствате удобно, ходейки пеша наоколо в продължение на дълго време. Дори и да не ги използвате на пистата за бягане, те ще ви бъдат много удобни за дълги разходки, защото така са проектирани. Не само ще изгорите много калории от ходенето, но също така ще разгледате много неща, който се намират на вашата бизнес локация. Чрез разходките си открадвате малко време за вас, както и малко свеж въздух, който ще отпуснете съзнанието ви, което определено е добре за психичното ви здраве.

 

5. Фризби

Това звучи някак глупаво, но фризбито всъщност е доста добро попадение за фитнес оборудване за пътуващите. То е плоско и може лесно да се побере в куфар. Всичко, което трябва да направите, е да намерите още един човек и неусетно започвате да бягате наоколо, като така ще тренирате основната си горната част на тялото.

Фризбито е един чудесен начин да направите малко упражнения, а също така да изгубите малко време с вашите придружители в пътуването, а ако пътувате сам, то това е чудесен начин да разчупите леда с някой непознат.

Всеки един от тези 5 предмета заема малко място в багажа ви, но ще ви подържа жизнени, здрави и във форма когато сте на път.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас 🙂