„Нова алтернатива“: Незаконно ограничиха разпространението на агитационни материали в следствения арест в София

1
Добави коментар
starazagora
starazagora

Суматоха сред служителите в следствения арест в София предизвика опитът на водачът на листата на партия „Нова алтернатива” за 25 МИР-София, Валентин Лазаров да остави агитационни материали след посещението му на близо 600 задържани там. Посещението на Лазаров се състоя днес в арест „Г.М Димитров” от 10:00 до 10:45 часа като целта е била да запознае всички задържани с програмата на партията и най-вече с предвижданите реформи в съдебната система и прекратяването на необосновани арести и репресии. Служители веднага отправили запитване към директора на ГД „ Изпълнение на наказанията” Митко Димитров, в резултат на което са били допуснати единствено по два екземпляра от агитационните материали.

„Съгласно българското законодателство тези задържани имат право на глас, но технически нямат никакъв достъп до медии и няма как да се запознаят с политическите платформи на партиите“, коментира Лазаров. Поради тази причина той пожелал да остави от рекламните материали на партията –календарчета и листовката „Стига толкова! Не на страха“. „Тези действия са неправомерни, тъй като тези хора имат право на глас и това е единственият начин да изберат за кого да гласуват“, категоричен е Лазаров. Той уточнява, че разполага с информация, че в следствения арест предизборните материали на други партии са разпространявани свободно.

„Считам, че отношението към партия „Нова алтернатива“ е тенденциозно, тъй като точно ние се обявяваме против репресиите”, категоричен е водачът на листата за 25 МИР на „Нова алтернатива“ Лазаров.