Конвектори за отопление и охлаждане SILPA-KLIMA 2000

1
Добави коментар
bg-maistor
bg-maistor

SILPA – KLIMA 2000

Конвектори за целогодишна климатизация за отопление и охлаждане

 

Вентилаторния конвектор е предназначен за целогодишна климатизация, както на малки еднофамилни къщи, така и за офиси, обществени сгради, търговски помещения и производствени халета. Конвектора е уред, който успешно замества радиатора и климатика обединени в едно тяло. Той е част от отоплителна и/или климатична система, като изпълнява функцията на отоплително/охладително тяло.

 

Конвекторът има приятен дизайн, така че да се съчетава с всякакъв вид вътрешен интериор. Съществуват и модели, които са за скрит монтаж, което прави системата абсолютно незабележима за потребителя и остава само приятното чувство за комфорт. Използването на висококачествени компоненти  предопределя безшумна и ефективна работа както и дълъг експлоатационен период. Мощността на конвекторите е значително по-голяма от тази на обикновения радиатор на естествена конвекция, така че постигането на желаната температура е въпрос на няколко минути след започване на работата му.

 

Вентилаторния конвектор подобно на климатика има филтър, който пречиства въздуха в помещението. За разлика от климатика, през топлообменника на конвектора тече вода а не фреон. Ето защо, конвектора има една и съща ефективност, независимо от разстоянието на което се намира от чилъра или котела. Използването на водата, като топлоносител ни дава свобода да изберем вида на горивото, с което работим в зависимост от това, кое е по-икономически изгодно за дадения регион или време.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИДОВЕ КОНВЕКТОРИ

СЕРИЯ KFC

Серията е окомплектована с вентилатор тип центрофуга. Моделите от серията са със седем различни мощности на вентилационната струя от 190m2/h до 1300m2/h и шест версии на монтаж.

 

MV – с мантия вертикален MVB – с мантия вертикален преден въздухозабор IV – за вграждане вертикален MO – с мантия хоризонтален MOB – с мантия хоризонтален с долен въздухозабор IO – за вграждане хоризонтален

 

 

СЕРИЯ KFT

Серията е окомплектована с тангенциаленвентилатор. Моделите от серията са със седем различни мощности на вентилационната струя от 190m2/h до 980m2/h и шест версии на монтаж.

 

MV – с мантия вертикален MVB – с мантия вертикален преден въздухозабор IV – за вграждане вертикален MO – с мантия хоризонтален MOB – с мантия хоризонтален с долен въздухозабор IO – за вграждане хоризонтален

 

 

Вентилаторния конвектор KLIMA 2000 е подходящ за всякакъв вид отоплителна/климатична инсталация, където топлоносителят в системата е вода. Като източник на топла и студена вода може да се използват всички агрегати като котли, камини, термопомпи с водно или въздушно охлаждане, геотермални източници на топла или студена вода. Един от най-икономичните агрегати за топла или студена вода работят в температурен баланс на системата 50/40 градуса в режим на работа на отопление и 7/12 градуса в режим на охлаждане. Високата ефективност на вентилаторния конвектор KLIMA 2000 се запазва дори при тези условия на работа. Друго предимство на конвектора, сравнен с останалите топлообменици от типа вода-въздух, е около 10 пъти по-малкия воден обем. Това води до по-добра динамичност и значителни икономии в процеса на експлоатация на системата.

 

Вентилаторния конвектор KLIMA 2000 съчетава в себе си топлина и студ в едно тяло, използвайки една и съща тръбна разводка и един и същи топлоносител. Инвестирайки във вентилаторния конвектор KLIMA 2000 Вие се възползвате от възможността да климатизирате Вашето жилище, търговски обект или офис, като използвате най-икономичния агрегат или източник на топла или студена вода.

 

Притежавайки вентилаторния конвектор KLIMA 2000 Вие се наслаждавате на безшумна работа, елегантен дизайн и удобство при експлоатацията му.

 

 

Отопление и охлаждане в едно тяло.
По-голяма мощност в по-малък обем.
Свобода при избор на монтаж.
По-добър контрол.
По-ниска температура на работа.
Без ограничение в дължината на тръбния път.
По-малък обем на водата в системата.
По-голяма динамичност на системата.
По-добра инвестиция.

 

* РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ

НА SILPA ТУК *

Последно променена в Понеделник, 29 Септември 2014 08:20