Полезна информация за анална фистула.

0
Добави коментар
danchomancho
danchomancho

Сигурен съм няма човек, който да не търси и чете полезни здравни съвети в Интернет. Там има страшно много форуми и здравни портали, буквално залети с всевъзможни съвети, мнения, препоръки и домашни рецепти. Това, което ми прави впечатление е, че общо взето много сайтове все пишат по едни и същи теми. Понякога става отегчително. В поне в десет уеб страници досега съм срещал лунни диети, съвети против целулит, статии на кардио теми, методи за превенция срещу рака, полезни витамини, цярове срещу настинки, фитнес програми и какво ли още не. Но истински полезна и сериозна информация, на която мога да разчитам и която да е свързана редица други значими заболявания, намирам трудно.

И като казвам значими имам предвид не само настинките, сърдечните проблеми, счупванията, особено през зимата, гинекологичните проблеми или бременността. Причислявам към тях също и заболяванията в седалищната област. Особено при нас, мъжете. Много мои приятели поне веднъж в живота си са посещавали специалист проктолог за хемороиди, кисти или други подобни проблеми. Един от тях наскоро претърпя операция на анална фистула. Това е заболяване, което се среща най-вече при мъже на възраст между 30 и 50 години. Представлява възпаление и в последствие образуване на неестествено каналече между кожата и правото черво. То може да се отстрани само с операция. Състоянието не е приятно, тъй като отнема време за възстановяване и изисква допълнителни грижи  в домашна среда. Такива, например, са баните с калиев перманганат или запарка от смрадлика, за които няма информация как точно се правят в мрежата. Моят приятел се оперира при д-р Антон Тодоров , който работи в Медицински Център “Фама” и остана много доволен. Не само от отношението, но и от подробното разясняване на всичко, което трябваше да прави у дома.

Калиевият пермарганат понякога може и да е опасен. Той трябва да се разтвори в леген или друг голям съд като се внимава разтворът да стане много бледо розов, за да не доведе до изгаряния на околната кожа. Това означава, че вие можете да използвате само едно малко кристалче от веществото. Водата трябва да е с приятна за тялото топлина – близка до телесната температура. Баните от калиев перманганат е по-добре у дома да се заменят с топла запарка от смрадлика. Водата да е със същата приятна температура. Баните се правят само за 3-4 минути преди смяна на превръзките, които са другия основен момент. Обикновено се препоръчва те да се сменят от лекар, тъй като дори перфектно проведената операция, по думите на д-р Тодоров, може да бъде провалена от неправилно водене на превръзките. Необходимо е спазване на добра хигиена и обезкосмяване около оперираното място.

Дано на някого съм бил полезен. Хубав ден и бъдете здрави!

Google+ Comments