Световните медии за трагедията в Горни Лом

11
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Трагедията в Горни Лом привлече погледа на световните медии. Ето някои от заглавията, обсъждащи инцидента в барутната фабрика, при която по официално потвърдена иформация вече жертвите са 15.

„Франс прес”: 15 са потвърдените жертви на експлозията в завод в България. Българските власти потвърдиха, че броят на загиналите при взрива в завод за производство на експлозиви и утилизащия на боеприпаси край село Долни Лом, Видинска област, е 15 души

Euronews: След взрив в завод в България 15 души се смятат за изчезнали. Около 15 души се смятат за изчезнали след взрив в частен завод за производство на взривни вещества за граждански цели и утилизация на боеприпаси в района на българското село Горни Лом. Районът на инцидента е проверен с помощта на безпилотен летателен апарат, направил снимки, които се проучват от експерти. Сгради на територията на завода са напълно разрушени, включително и бункер.

Deutsche Welle: Българските власти не очакват да има оцелели след взрива в Горни Лом. Съдбата на служителите на фабрика в България остана неизвестна, след взрива в нея  Фаталният инцидент е станал в сграда използвана за утилизация на мини и муниции. Най-малко 15 души са се намирали вътре в момента на взрива. Трима души, намирали се в района, са ранени. Заводът е сринат до основи

NEWSru: Трима ранени и 15 в неизвестност след взрив в завод в България. В България два мощни взрива избухнаха вчера вечерта в завод за производство на взривни вещества за граждански цели и утилизация на боеприпаси в района на село Горни Лом във Видинска област. Властите съобщават за 15 души в неизвестност и трима ранени. Шансове някои от обявените в неизвестност хора да бъдат спасени са минимални. Няма никакви признаци за живот на мястото на взрива.

РИА Новости: Жертвите на взрива в завод в България може да са 15 души. Жертви на взрив в малък завод за производство на експлозиви в България може да са станали 15 души. Според директора на службата за гражданска защита, шансове за откриване на оцелели почти няма.

Росбалт: При взрив в завод в България са загинали 15 души. Около 15 души вероятно са загинали при взрив в малък завод за производство на взривни вещества в България. Инцидентът е станал край село Горни Лом вчера вечерта по време на утилизация на мини. В момента на взрива в завода в Северозападна България на работа са били 15 души. 

По материали на „Фокус“