Източно вдъхновение: „Amber“ – Китай и ресторантите на Варна

19
Добави коментар
rumianka82
rumianka82

Класическата френска кухня среща Изтока в ресторант „Amber“, заемащ 24-та позиция в класацията „50-те най-добри ресторанта в света“. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ разказва за иновативните творения в успешния китайски ресторант.

Ресторант „Amber“ през погледа на блог „Ресторанти Варна“

Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ отбелязва, че забележителният ресторант е разположен в хотел The Landmark в Хонг Конг. През обедните часове клиентите на заведението, еталон за ресторантите във Варна, могат да се насладят на прекрасните слънчеви лъчи, а вечер кулинарното им приключение придобива пленителен френски привкус, пренасящ ги в романтичния Париж. Според екипа на блог „Ресторанти Варна“ намиращите се на разстояние една от друга кръгли маси осигуряват на гостите предразполагащо спокойствие и интимност. Но обстановката сама по себе си не може да донесе световна слава на нито един от ресторантите във Варна и по света, ако в кухнята им не се вихри майстор-готвач със завидни умения, богат опит и интригуващи идеи. Такъв безспорно е Richard Ekkebus.

Шеф Richard Ekkebus – какво могат да научат от него готвачите в ресторантите във Варна?

Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че в кухнята на „Amber“ шеф Ekkebus  твори уникални ястия, представители на съвременната френска кухня, към които добавя доза източна екзотика. Комбинацията между утвърдени гурме рецепти и местни гастрономически традиции е подход, който се прилага  във все повече ресторанти във Варна, сред които и ресторант Вила Марциана. Но какво по-различно прави шеф Ekkebus , за да превърне ресторанта си в предпочитана гурме дестинация? Според екипа на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна “ от голямо значение за успешните творения на готвачите в ресторантите на Варна и по света е професионалният опит, който те са придобили. Роденият в Холандия кулинарен майстор на „Amber“ е развивал кариерата си и е добивал нови познания в родната си страна, във Франция, на Мавриций и Барбадос. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че освен това той е имал възможността да почерпи опит от емблематични френски готвачи като Pierre Gagnaire и Alain Passard. Тези международни влияния Richard Ekkebus успява да пренесе в кухнята на популярния си ресторант, където ежедневно превръща типично френски специалитети в иновативни, приготвени и поднесени с въображение гурме удоволствия.

Кулинарните виждания на шеф  Ekkebus – вдъхновение за готвачите ресторантите във Варна

Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че самият шеф-готвач определя ястията си като „класически френски с изобретателни обрати, продиктувани от уникалната позиция на Хонконг на кръстопътя на света“. Кулинарните майстори в ресторант „Amber“ се опитват да извлекат максимална полза от сезонните продукти и в двете полукълба, като обновяват менюто си на всеки три месеца. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ отбелязва, че поради тази причина менюто включва ястия като риба amadai, уловена и доставена от Япония в деня на поднасянето си, сини омари от Бретан, тасманийски трюфели, горски ягоди от Испания, китайски драконов плод и други представители на световното биоразнообразие.   По мнение на Richard Ekkebus приготвянето на храна за местната клиентела е също толкова голямо предизвикателство, колкото е и удоволетворяването на строгите изисквания на парижани. Според екипа на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ това не е учудващо, тъй като гастрономите в Китай се отличават с изключително деликатен вкус. Кой би устоял на изключителните творения на Ekkebus, бихте се запитали? Въпреки това, за да отговори още по-пълно на очакванията на клиентите си кулинарният майстор на „Amber“ никога не забравя да добави традиционна местна нотка в ястията си – подход, който добрите ресторанти във Варна също прилагат, за да доставят максимална наслада на гостите си.

Менюто на „Amber“ – какво го отличава от менютата в гурме ресторантите на Варна?

Според екипа на блог „Ресторанти Варна“ готвачите в ресторантите във Варна и по света трябва да съобразяват менюто си с начина на живот на своите клиенти. Именно тази идея стои в основата на различните предложения в ресторант „Amber“, включващи обилен обяд за забързаните хонконгчани и 8-степенно дегустационно меню за прекрасни вечери, изпълнени с гастрономическа наслада. Всяка съставка в менюто на ресторанта, от който ресторантите във Варна могат да взаимстват ценни идеи, е избрана с цел, а ястията са минималистични и глезещи сетивата. Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ споделя, че в списъка с емблематични за „Amber“ ястия присъстват такива изкушения като морски таралеж c желе от омар с карфиол, хайвер и хрупкави водорасли; говеждо месо от wagyu с пюре от лук Cévennes; суфле от 85% какао с какаово сорбе.

Събудихме ли апетита Ви за запомнящи се гурме приключения? Насладете им се  в ресторант Вила Марциана – един от ресторантите на Варна, който умело съчетава в кухнята си принципите на гурме кулинарията с българския вкус.

Още новини от рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“

Към всички рубрики в блог „Ресторанти Варна“